Как да намерим хармонията в живота си в „Силата на чова“ от Акеми Танака

Как да намерим – и да поддържаме – хармонията в живота си ни учи ръководството „Силата на чова“ на японската авторка Акеми Танака – въведение във философията на ежедневния баланс.

Как да намерим хармонията в живота си в „Силата на чова“ от Акеми Танака

По книжарниците вече можете да намерите"Силата на чова" от японската авторка Акеми Танака – въведение във философията на чова или как да намерим вътрешния си баланс за едно по-щастливо и по-спокойно дълголетие.

Как да намерим хармонията в живота си в „Силата на чова“ от Акеми Танака

Самата дума "чова" често се превежда като хармония, но на японски език терминът съдържа далеч по-многопластов смисъл, чието значение повече се доближава до "стремеж към хармония". Стремежът към намирането на баланс е наша цел през целия ни живот и тя непрекъснато се променя.

Всеки има различна представа за това от какво се нуждае, за да намери вътрешен покой, независимо дали това се изразява в прекарване на повече време с близките хора, усамотяване за дълга разходка или любими ежедневни ритуали.

Чова е постоянното търсене на баланс във всичко, което правим. Дали става дума за намирането на равновесие в работното ни място, постигането на хармония сред заобикалящата ни среда, или това да открием личния си стил и собственото си темпо – практикуването на чова ни учи да намираме щастие в осъществяването на малките желания и победи и да изпитваме чувство на самодостатъчност.

Но това не прави чова някакво мистериозно умение, присъщо единствено на японците; философията се крие зад набор от практики, които могат да променят нашия начин на мислене както спрямо нас самите, така и спрямо другите. Това е светоглед, който може да бъде преподаван – и усвоен.

Как да подхождаме практично към всекидневните предизвикателства, как да поддържаме дома си чист и спретнат, как да открием дълготрайна любов – "Силата на чова" от Акеми Танака ни показва как да променим мисленето си, за да започнем да постигаме промени още утре.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay