Кога е най-подходящото време да посетим остров Бали?

Все повече хора избират да посетят интересна и екзотична дестинация, различна от обичайните места. Почивки до Бали организират много туроператори. За да останете доволни от преживяването е важно да посетите острова в подходящо време от годината, когато няма обилни валежи. Все пак искате да се наслаждавате на красивите плажове и да разгледате интересните забележителности. 

Преди да си организирате подобна ваканция, е най-добре да съберете нужната информация за избраната дестинация. Обмислете всички подробности и научете повече за климата, за документите, които ще ви трябват и кога е най-добре да планирате екскурзията.

Къде се намира остров Бали?

Този световно известен курорт се намира в Индонезийски архипелаг. Заедно с остров Ява и Ломбок образуват верига, която е известна в целия свят със своите красиви плажове, тропически климат и тюркоазена вода. Остров Бали е част от Република Индонезия. Освен перфектно място, на което да си починете, благодарени на невероятните природни дадености, ще се запознаете с една различна култура и забележително местно население.

Какъв е климатът на остров Бали?

Бреговете на острова от север се мият в Индийския океан и климатът се определя като тропичен. Времето е топло и се усеща силна влажност целогодишно. Това е екзотична дестинация, която се характеризира с два основни периода: сух сезон и валежен. Както споменахме, през цялото време е достатъчно топло за нашето усещане, като максималните температури са около 30-31 градуса, а минималните 25 градуса. 

Този климат със сигурно ще ви предразположи да се отпуснете и да се чувствате перфектно. Приятните температури на въздуха в Бали не бива да ви заблуждават, когато избирате времето да организирате почивката си. Най-подходящите месеци за пътуване до екзотичната дестинация са от края на април, до към средата на октомври. Тогава климатът е устойчив и има по-малка вероятност да има дъждове. Освен през този период, почивка може да планирате и за Новогодишните празници, защото в сравнение с България, там ще се насладите на топлина и екзотика.

Почивки до Бали

 

Какво ни е нужно за почивка на остров Бали?

Пиковите месеци, в които има най-много туристи на почивка са юли и август. Ето защо ви предлагаме, да разгледате оферти за почивка през май, юни, септември, октомври или за празниците по Нова година. Когато не резервирате екскурзията си в пиковите месеци, може да се възползвате от редица намаления и промоции, напомнят от Екватор БГ. За да се чувствате добре и да прекарате перфектно ваканцията си на Бали, ще трябва да помислите и за следните неща:

  • необходими документи – международният ви паспорт трябва да бъде с валидност поне шест месеца, след датата за връщане. Няма задължителни ваксинации. Щом пътувате с цел туризъм, за до 30 дни не ви е необходима виза;

  • валута – местната валута е индонезийската рупия. Едно евро е равно на 15 000 индонезийски рупии. Препоръчително е да сте запознати с този детайл, ако решите да си купувате нещо извън хотела. Със сигурност ще се сдобиете с различни сувенири за спомен от приключението;

  • какъв багаж да приготвите – в самолетните билети е включен ръчен багаж до 20 кг. Ако изберете подобна почивка, трябва да приготвите само летни дрехи, тъй като там целогодишно температурите са високи; 

  • полетът е с прекачване – пригответе се за дълго пътуване, понеже дестинацията е далечна. Ще трябва да се адаптирате и към часовата разлика.

 

При всички положения почивката ще бъде вълнуваща и екзотична и ще остави у вас уникални спомени. Не пропускайте да си вземете достатъчно летни дрехи и разбира се удобни обувки. Освен релакс и почивка на остров Бали ви очакват различни приключения, разходки и опознаване на острова, затова трябва да сте обути и облечени удобно. 

Кои забележителности да посетим на остров Бали?

Островът е познат с богатата си култура и наличието на множество храмове. Интересно е да разгледате екзотичната джунгла и да се насладите на разходка със слонове. Паркът на слоновете, който се намира в селището Таро е една от задължителните дестинации за всеки турист. 

Разходете се до храма Pura Gunung Kawi, познат като късче от рая – построен е до свещен извор с минерална вода. Част от местното население се занимава и с дърворезба. Може да погледате, как работят майсторите и какви произведения сътворяват. Не пропускайте да се сдобиете и със сувенир за спомен от почивката на Бали.

Ще се насладите на истински релакс, ако си подарите и някоя СПА процедура. Тук са обединени различни терапии, при които се използват натурални продукти. Балийският традиционен масаж ще ви зареди с допълнителна енергия и ще отпусне тялото изключително ефективно. Щом планувате подобна екзотична почивка се насладете изцяло на всичко, което предлага туроператора и се включете в колкото се може повече екскурзии. Така изживяването ще бъде най-пълноценно.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay