Защо толкова много знаменитости използват зехтин вместо скъпи продукти за красота

Защо толкова много знаменитости използват зехтин вместо скъпи продукти за красота

София Лорен, която остаря много грациозно и беше избрана за най-красивия човек в света на 71-годишна възраст, се кълне в баните със зехтин. Всъщност, актрисата не е единствената, която използва този популярен дресинг за салата като свое тайно оръжие за грижа за кожата. Ема Стоун, Джулия Робъртс, Миранда Кер и много други знаменитости използват тази лесно достъпна съставка за готвене, за да поддържат външния си вид, готов за червени килими.

Бяхме впечатлени от факта, че толкова много суперзвезди, които могат да си позволят най-скъпата грижа за кожата, избират зехтин. Затова потърсихме в интернет, за да разберем какви ползи за красотата предлага този продукт. 

1. Успокоява чувствителната кожа

Зехтинът има мощни противовъзпалителни свойства и е полезен за деликатната кожа, която лесно се дразни. Благодарение на своите антибактериални свойства, той може също така да предотврати акнето, като същевременно хидратира и подхранва кожата ви. Ема Стоун, която разкри, че има кожа, склонна към алергии, казва, че винаги има бутилка зехтин на мивката си в банята. "Наистина съм алергична към много неща, така че наистина мога да използвам продукти само с една съставка", казва актрисата от La La Land. 

2. Овлажнява сухата кожа

Когато кожата й се чувства "жадна", Стоун използва и зехтин, за да я поддържа хидратирана. Актрисата признава, че нейната рутинна грижа за кожата се променя постоянно. "Най-много ми харесват просто масла - зехтин, арганово масло, масло от гроздови семки, кокосово масло", казва тя. Тъй като зехтинът може да помогне за блокиране на влагата, той може да се използва като овлажнител за суха и деликатна кожа. Трябва обаче да се прилага умерено, тъй като твърде много масло може да запуши порите ви и в крайна сметка да доведе до пъпки.

Защо толкова много знаменитости използват зехтин вместо скъпи продукти за красота

3. Служи като лосион за тяло

Зехтинът може лесно да замени много скъпи масла и кремове за тяло. Кайли Дженър също признава, че е фен на зехтина и обича да го използва за овлажняване на кожата си след душ. Дженър казва, че нейната рутинна процедура за душ включва миене с шампоан, слагане на балсам, ексфолиране на тялото с гъба луфа и след това "напояване" на тялото с органични масла, като зехтин.

4. Укрепва ноктите ви

Макар че зехтинът може да бъде от полза за кожата ви по много начини, той също може да подобри текстурата на ноктите ви. Тъй като зехтинът съдържа витамин Е, той може да помогне на ноктите ви да растат по-бързо, като подобри кръвообращението. Всъщност Джулия Робъртс използва този метод, за да поправи ноктите си. Тя смесва няколко капки от маслото с топла вода, нанася сместа върху ноктите си и я оставя да действа около половин час, за да поддържа ноктите й да изглеждат добре.

5. Прави косата ви блестяща

Много знаменитости също обичат да използват зехтин, за да поддържат косата си здрава и овлажнена. Например, Миранда Кер признава, че спи с органичен зехтин в косата си веднъж седмично. "Подхранва скалпа и оставя косата ми супер блестяща", казва моделът на Victoria’s Secret. Cipriana Quann, блогър и инфлуенсър, известен с великолепната си естествена коса, казва, че нанася зехтин върху косата си през нощта и я обвива с копринен шал. Тъй като зехтинът прониква в косата, той я поддържа хидратирана отвътре, правейки косата ви мека и обемна.

Защо толкова много знаменитости използват зехтин вместо скъпи продукти за красота

6. Може да помогне за напуканите пети

Когато кожата на краката ви стане дебела и прекалено суха, това може да доведе до напукани пети, които могат да бъдат не само неудобни, но и болезнени. Използването на зехтин за овлажняване на краката ви може да ви помогне да държите напуканите пети на разстояние. Джулия Робъртс използва зехтин не само за ноктите си, но и за краката си. Актрисата обича да втрива малко екстра върджин зехтин, да слага чифт чорапи и да го оставя да работи цяла нощ.

Бонус: Скраб за тяло със зехтин

Докато зехтинът може да се използва за овлажняване на кожата ви, той може да служи и като ексфолиант, премахвайки мъртвите кожни клетки и оставяйки кожата ви мека и хидратирана. За да направите скраб за тяло със зехтин, смесете 3 супени лъжици зехтин екстра върджин с 2 супени лъжици мед и добавете ½ чаша захар. Ако предпочитате по-деликатен скраб, използвайте по-малко захар. Втривайки тази смес в кожата си за около 60 секунди, нежно ще я ексфолирате, правейки кожата ви блестяща и гладка.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay