Микродермабразио- тайната за перфектна кожа

Микродермабразио- тайната за перфектна кожа

Има хиляди продукти и процедури, които обещават перфектна кожа. Също така има периоди, в които различни продукти (ниацинамид, ретинол и т.н) или процедури (хмически пилинг, например) са популярни и всички сме чували за тях, но често не знаем точно какви ще бъдат резултатите на края и точно какво представляват. Подобен е случая с микродермабразиото. Това е популярна процедура, която правят дерматолозите и козметиците, но какво точно представлява и как влияе на кожата?

Какво е микродермабразио?

Микродермабразиото е абразивна процедура, която премахва най-външните слоеве на кожата, за да подпомогне насърчаването на нови клетки чрез ексфолиране. Не изисква анестезия или локално изтръпване и е бърза процедура с минимално време за възстановяване.

Микродермабразиото обикновено е безболезнено и се извършва със специална машина, която се използва за ексфолиране на кожата. Можете да го направите от веднъж месечно до веднъж на тримесечие.

Внимателно се премахват всички мъртви клетки в горната част на епидермиса, който се нарича рогови слой. При премахването на тези клетки наведнъж, се стимулират клетките под него и се подновяват. Не се използват химикали, това е механична обработка. 

Какви са ползите от микродермабразиото?

Ако търсите процедура, която ще почисти дълбоко порите ви и/или ще заличи фини линии, стрии, неравна текстура на кожата и хиперпигментация, трябва да говорите с дерматолог или естетик за микродермабразио.

Кожата ви ще изглежда по-гладка и по-равномерна. Ще има и повече блясък. Всички тези мъртви клетки отгоре могат да направят кожата ви да изглежда малко матова или безжизнена. След микродермабразиото ще имате равномерен тон на кожата без тези мъртви клетки отгоре. 

Какви са страничните ефекти на микродермабразиото?

Микродермабразиото може да доведе до странични ефекти като дразнене, спукани капиляри, зачервяване и подуване, въпреки че всички те могат да бъдат отстранени и няма да причинят дългосрочни ефекти или наранявания. Въпреки че като цяло е безопасна процедура, тя не е за всеки, особено за хора с предразположена към акне кожа.

Ако имате активно акне, микродермабразиото може да го стимулира и да го влоши малко. Има някои лекари, които абсолютно не са съгласни с това и нарочно правят микродермабразио на своите пациенти с акне. 

Ако отивате на микродермабразио, препоръчително е да не сте ходили на друго процедури през предишната седмица. Не е добре да сте правили пилинг, микроигли или лазер. Кожата трябва да бъде незасегната от други процедури поне седмица, ако не и две. 

Сравнение на микродермабразиото с други процедури за лице

Ако сравним микродермабразиото с химически пилинг, основната разлика е, че то не включва химикали.
Микродермабразиото е най-доброто, защото няма химикали и няма увреждане на епидермиса. Химическият пилинг също не е лоша процедура, но обикновено се прави на основата на салицилова киселина. Той е чудесен, ако сте много склонни към акне или имате активно акне, защото го успокоява.

Как да се грижите за кожата си след микродермабразио

Всеки път, когато ексфолирате кожата си-чрез процедура в салона или у дома-трябва да продължите с овлажнител и слънцезащитен крем. След микродермабразио кожата всъщност абсорбира и приема овлажнител или серум много по-добре. Така че кожата ви може да се овлажни допълнително и това трае няколко седмици. Кожата ви ще бъде добре хидратирата и гладка. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay