Почти 50% от населението в Eвропа страда от поне един кожен проблем или болест

Хидратацията, слъцезащитата и доброто почистване на кожата са ключови за грижата през един от най-рисковите сезони – лятото

Почти 50% от населението в Eвропа страда от поне един кожен проблем или болест

47,9% от общото европейско население на възраст над 18 години страдат от поне едно кожно заболяване. Това показва проучване на Европейската академия по дерматология и венерология (EADV). Изследването е най-голямото по рода си, правено някога Европа. За него са събрани данни от 44 689 възрастни от 27 европейски държави, включително всички страни от Европейския съюз, както и Обединеното кралство, Норвегия и Швейцария. Най-честите кожни заболявания сред изследваните са гъбични кожни инфекции, засягащи почти 1 на 10 души (9,07%), атопичен дерматит или екзема (5,34%), алопеция (5,22%) и акне (5,49%). 

Отчитайки и факта, че 5,4 млн. души се разболяват от рак на кожата всяка година (според проучване на Американското дружество с борба с рака) и че слънчевите лъчи са изключително опасни за здравето на кожата, лятото е сезонът, през който грижата за кожата трябва да е особено висока.

Пътят към стегнатата и здрава кожа, която ще блести през цялото лято, включва 5 основни стъпки според дерматолозите и шведския beauty-tech лидер FOREO:

1. Повишена SPF защита

Дерматолозите се обединяват около мнението, че правилната UV защита е най-важната стъпка във всяка рутина за грижа за кожата през цялата година, но особено през лятото, когато дните са по-дълги и неизбежно прекарвате повече време на слънце. SPF трябва да се прилага всеки ден върху зони, които са изложени на пряка слънчева светлина – което често включва лицето, шията, гърдите, ушите и ръцете – и е особено важно да се прилага на всеки два часа, ако плувате, съветва д-р Мариса Гаршик, сертифициран дерматолог в Ню Йорк. Препоръчително е вашият слънцезащитен крем е със SPF 30 или по-висок.

Почти 50% от населението в Eвропа страда от поне един кожен проблем или болест

2. Повече хидратация, по-малко овлажняващата грижа

Въпреки че се потим по-често през лятото, кожата все още трябва да бъде овлажнена. Сезонната сухота не е често срещана през лятото, затова няма нужда от употреба на тежки кремове, като тези през зимата. Дерматолози препоръчват преминаване към леки овлажнители на базата на хиалуронова киселина, които са страхотни за поддържане на хидратацията, без да ви карат да се чувствате лепкави и тежки.

Хидратацията, разбира се, остава задължителна съставка за добър тонус на тялото и кожата. Препоръчителният прием на вода през лятото е минимум 2 л. на ден, а за да подхраните кожата си и да я заредите с необходимите хранителни вещества, е важно да използвате хидратиращи маски за лице. Кокосовото масло е една от най-предпочитаните съставки в това отношение. Обогатен с нужните витамини, кокосът подпомага ексфолирането, хидратацията и възстановяването на сухата или увредената от слънцето кожа. Sheet маската с кокосово масло на FOREO от серията Farm To Face е особено подходяща – тя ще ви телепортира на тропически остров в рамките на 20-минутна процедура самостоятелно или в комбинация с устройството UFO 2 и ще осигури на кожата ви интензивна хидратация. Тази маска е подходяща за всички типове кожа, а съдържащите се в нея кокосово масло и кокосова вода от Индонезия ще осигурят свеж, мек и сияен вид. Интересното за всички маски Farm To Face е, че са изработени от естествена целулоза и са 10 пъти по-устойчиви на бактерии в сравнение с памука. 

3. Уверете се, че използвате продукти, които не са комедогенни 

Запушените пори могат да доведат до пъпки през лятото. Лесен начин да предотвратите натрупването на пот и мазнина в порите ви е да използвате некомедогенни продукти за грижа за кожата и грим. За да поддържат порите чисти, хората с акнетична и мазна кожа могат да включат в ежедневието си съставки като салицилова киселина, бензоил пероксид, сяра или ниацинамид. 

Ако все пак ви мъчи акне по време на лятната ваканция, специалната синя LED технология на уреда ESPADA, ще ви помогне да се преборите с нежеланиете гости по лицето ви. Синята светлина заедно с T-Sonic™ вибрациите на това уникално устройство на FOREO действат целенасочено върху пъпките, запушените пори и черните точки, като ефективно ги елиминират още по време на появата им. Независимо дали проблемите на кожата ви са вследствие на стрес, нездравословна диета, хормонален дисбаланс или са наследствени, FOREO ESPADA се бори с тях още преди да са избили на повърхността – лесно и безболезнено.

4. Мийте редовно и правилно лицето си 

Тъй като всички се потим повече през летните дни, дерматолозите съветват редовно миене на лицето дори най-горе около линията на косата – тази зона обикновено се пренебрегва, което може да доведе до пъпки по външните ръбове на лицето ви. Звуковите четки за лице като тези от серията LUNA добиха особена популярност през последните години, както заради ефективността си, така и заради удобния си размер за пътувания. Последният модел LUNA 3 е умна силиконова четка, която ще почисти лицето ви в дълбочина само за няколко минути, отстранявайки 99,5% от всички замърсявания, себум и мъртви клетки. В същото време тя укрепва кожата, поддържа я в добра форма и я оставя ясна и чиста.

Почти 50% от населението в Eвропа страда от поне един кожен проблем или болест

5. Използвайте ретиноиди в умерени количества 

Въпреки че няма съставки, които трябва да спрете да използвате през лятото, е добре да адаптирате начина, по който ги използвате. Ретинолите и ретиноидите са една такава съставка, защото ви правят по-чувствителни към слънцето. По тази причина се препоръчва или да намалите честотата им на употреба, или да бъдете по-агресивни по отношение на слънцезащитните продукти. 

6. Бонус съвет за самочувствие

Младата кожа през лятото без инванзивни процедури? Да, възможно е и то от комфорта на плажа. Развитието на технологиите е толкова напреднало днес, че за да е ефективна една анти-ейдж процедура, тя не е задължително да бъде инвазивна или извършена в дерматологична клиника. Благодарение на релаксиращите T-звукови пулсации и най-безопасната микротокова технология, с устройството BEAR можете лесно ще постигнете стегната кожа с неустоим блясък, която ще ви съпътства в летните приключения. Тази мощна джаджа осигурява неивазивен лифтинг, като стяга кожата и мускулите на лицето. Стимулиращият микроток прави кожата по-еластична и стегната, а T-звуковите пулсациите отпускат точките на напрежение на лицевите мускули и изглаждат бръчките. BEAR има 5 интензитета на микротока и тренира ефективно над 65+ мускула на лицето и шията.

В България продуктите на FOREO могат да бъдат закупени на foreo.com, в Notino – в магазина в Paradise Center и онлайн на notino.bg, в Zlatna Ribka и в Arlen.

За да научите повече за най-бързо развиващата се марка в областта на технологиите за красота в света и да сте в крак с бъдещия растеж и иновациите ѝ, посетете сайта foreo.com или последвайте @foreo_bgr в Instagram.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay