Храните, които трябва и които не трябва да ядете, за да имате хубава кожа

Кои са наистина полезни и кои имат само реноме на такива

Храните, които трябва и които не трябва да ядете, за да имате хубава кожа

За някои храни и напитки се носят митове, че, ядем ли ги, ще си осигурим невероятно добре изглеждаща кожа. Ние ще Ви разкрием за кои това твърдение е напълно обосновано и за кои не съвсем.

Млечните продукти е по-добре да ги избягвате, тъй като те повлияват появата на акнето. Кравето мляко и другите млечни продукти са склонни да причиняват възпалителен процес в тялото. Тук говорим преди всичко за млякото от магазина, но, ако имате чувствителна кожа, то внимавайте с тези продукти и не прекалявайте с тях.

За глутена се казва, че подува лицето, но няма как да се съгласим с това, тъй като трябва да имаме предвид, че има хора, които наистина страдат от глутенова непоносимост, но на другите не им влияе по такъв начин.

Яденето на наденици вечерта предизвиква появата на пъпки на следващия ден - Да, отчасти е вярно, но отново не важи за всички. Това засяга хората, които имат много чувствителен черен дроб. 

Сутрин трябва да се пие чаша топла вода с лимон -Да! 

Кафето може да премахва черните кръгове около очите ни - Не е вярно!Правени са много проучвания, но този му ефект не е доказан. По-скоро трябва да се внимава с него, защото то също предизвиква акне.

Зеленият чай се бори срещу стареенето на кожата -Да, вярно е. Той има мощен хидратиращ ефект и също така съдържа полифеноли, които помагат на кожата да се защитава от вредните влияния отвън. 

Захарта кара кожата ни да остарее преждевременно - Да, вярно е!  Тя е тази, която в голяма степен унищожава колагена, отговорен за еластичността и плътността на кожата. Опитайте се да я замените с естествени подсладители.

Надяваме се, че сме били полезни!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay