Кои са големите победители на тазгодишните музикални награди “Грами”?

Ето кои изпълнители грабнаха най-важните статуетки

Кои са големите победители на тазгодишните музикални награди “Грами”?

Вчера вечерта в "Стейпъл сентър" в Лос Анджелис се състоя церемонията по връчването на 57-ите награди "Грами" – най-престижните музикални отличия в Съединените щати. По червения килим преминаха редица знаменитости - от музикални величия и хитови изпълнители до най-известните особи в шоубизнеса.

Наградата "Грами" за песен на годината беше присъдена на композицията "Thinking Out Loud” на британския музикант Ед Шийрън. Призът му бе връчен от иконичния Стиви Уондър, който прочете името на победителя от лист отпечатан на брайл и дори се пошегува със своята слепота, за да насърчи цялото общество да приема различните.

Другият голям победител на вечерта бе Тейлър Суифт, която спечели общо 3 статуетки - за "Албум на годината”, "Най-добър видеоклип”, както и за "Най-добър поп албум”.  Хитовият й албум "1989" бе високо оценен от музикалната критика през изминалата година.

Кои са големите победители на тазгодишните музикални награди “Грами”?

Отличието "Запис на годината” отиде при Бруно Марс и Марк Ронсън и техния "Upotown Funk”.

Американската поп сензация Меган Трейнър пък беше призната за най-добър нов изпълнител на годината.

Кои са големите победители на тазгодишните музикални награди “Грами”?


Тази година по брой на наградите води 28-годишният рапър Кендрик Ламар. Албумът му "To Pimp a Butterfly”, който тази година беше номиниран в 11 категории, спечели "Грами" за най-добър рап албум.

Той получи още четири "Грами" в категориите за най-добра рап песен, за най-добро рап изпълнение и за най-добро съвместно рап изпълнение. Ламар спечели и златния грамофон за "Най-добро музикално видео" за клипа на песента, която изпълнява заедно с Тейлър Суифт - Bad Blood.

За още светски новини, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay