Кой живот ще спасиш? – „Заложници“ от Клеър Макинтош

Бестселъровата авторка Клеър Макинтош се завръща с трилъра „Заложници“ на борда на самолет, който сякаш изглежда обречен.

Кой живот ще спасиш? – „Заложници“ от Клеър Макинтош

Клеър Макинтош, автор на бестселъровите психологически трилъри "Оставих те да си отидеш", "Игра на лъжи" и "Донорът", се завръща по книжарниците с нов смразяващ трилър. Една жена се бори да спаси семейството си на 10 000 метра над земята в "Заложници".

Кой живот ще спасиш? – „Заложници“ от Клеър Макинтош

Стюардесата Мина Холбрук ще лети на борда на първия директен пътнически полет от Лондон до Сидни, който се очаква да продължи цели 20 часа и широко се рекламира като истинско постижение за модерната гражданска авиация. Тя е свикнала с претенциите на пасажерите, научена е да се справя с най-различни кризисни ситуации и е спокойна, че това ще бъде просто поредният полет. В крайна сметка по-лесно е да се справя с капризите на пътниците в бизнес класата, отколкото да мисли за проблемите в бързо разпадащия ѝ се брак.

Мина е убедена, че съпругът ѝ Адам спи с бавачката на петгодишната им дъщеря София. Бавачката, която наскоро е напуснала работата си при тях. Дългите полети са чудесен начин да се разсее.

Но няколко часа след началото на полета всичко се обърква. Мина получава бележка, която я изправя пред невъзможен избор. Ако съдейства, ще жертва живота на пътниците и може би на още много хора на земята. Ако откаже, дъщеря ѝ ще загине.

Кой от 353-мата пасажери е замесен? Сам ли действа? Помага ли му някой от екипажа? Как са успели да се доберат до дъщеря ѝ? И може ли тя сама да неутрализира заплахата на 10 000 метра над земята, или всички ще полетят към бездната ?

Остават 20 часа до кацането. За 20 часа могат да се случат много неща.

Кой живот ще спасиш? – „Заложници“ от Клеър Макинтош

Кралицата на психологическия трилър Клеър Макинтош пренася читателите в смразяващ кръвта свят, в който обратите се сменят по-бързо и от най-смелите очаквания, а една майка е принудена да направи най-трудния избор – дали да спаси стотици животи, или този, който има най-голямо значение.

"Хипнотизиращо добър. Трябва да стане хит. Би могъл да се превърне в класика."

Лий Чайлд 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay