Колко важна е UV защитата на очилата?

Колко важна е UV защитата на очилата?

Когато дойде време да изберем слънчеви очила, на първо място, трябва да обърнем внимание на тяхната защита от вредните ултравиолетови лъчи. Тук е важно да заложим на качествени модели, а не на реплики или ментета с идеята да си спестим някой лев. Тъй като с човешкото здраве компромиси не бива да се правят, а зрението е част от това, покупката на аксесоар за лятото с UV филтър е изключително отговорна инвестиция в дългосрочен план. Доверете се на оптичен център Skyoptic.bg и разгледайте наличните дамски и мъжки модели слънчеви очила. 

Важно ли е очилата да имат добра UV защита?

Подобен аксесоар е не само моден, но и с висок принос за очното здраве, което всички знаем е подложено на известен риск през лятото. Ако не си осигурим адекватна защита за очите, залагайки на некачествени стъкла, е възможно да повредим очите си, което никой не желае. Слънчевите очила трябва да имат добра UV защита (филтър), също както и да са изработени от устойчиви материали. Освен това изборът им трябва да бъде съобразен и с особеностите на лицето, тена на кожата и стиловите ни предпочитания. 

UV лъчите са факт през цялата година, но въздействието им през лятото е изразено вредно. Обедните часове не са най-благоприятни да се излагаме на слънце, тъй като не само кожата, но и зрението ни може да пострада. Носенето на предпазни аксесоари и задължително, а тези за лице трябва да предпазват от:

  • UVA;
  • UVB;
  • UVC.

В случая е добре да знаем и какви видове стъкла се предлагат на пазара, за да бъде изборът ни коректен. Съществуват няколко категории UV защита - от 0 до 4, като последната е изключително висока и е подходяща при много ярка светлина. Първата категория на свой ред е препоръчителна за дейности на закрито или в облачно време, като при нея пропускливостта на светлината е дори до 100%. Пазарът предлага и модели с поляризация. 

Как да изберем подходящ модел?

Покупката на чифт слънчеви очила е не само модна инвестиция, но и грижа за очното здраве. Когато ги избираме, не трябва да обръщаме внимание само на техния външен вид, но и на много други неща като качество, цена, марка и др. Колкото повече модела пробваме на лицето си, толкова по-правилен ще бъде финалният ни избор.



1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay