Колко точно е висока актрисата Гуендолин Кристи?

Гуендолин Кристи винаги впечатлява със своето страхотно, поразително присъствие на екрана. Съвсем наскоро тя участва заедно с Джена Ортега в сериала "Wednesday" на Netflix в ролята на Лариса Уиймс, директор на Nevermore Academy, където титулярната героиня на Ортега ходи на училище. 

Това лято тя се появи като Луцифер в поредицата "The Sandman", която беше подновена тази есенИстинските фенова на актрисата обаче я познават още от ролята ѝ на най-великия рицар във Вестерос, Бриен от Тарт, в "Игра на тронове". Тя пренесе уменията си в боя с мечове в космоса за трилогията за продължението на Междузвездни войни, където тя изигра капитан Фазма. И докато нейните актьорски качества са на изключително високо ниво, има още една причина, поради която Кристи оказва такова въздействие във всичко, в което се появява: нейният невероятно висок ръст.

Колко е висока Кристи? 44-годишната актриса е висока 191 сантиметра. В сравнение с нея, колегите ѝ от Wednesday са доста по-ниски и допълнително подчертават нейната височина. Джена Ортега и Кристина Ричи са 155 см, Луис Гузман е 165 см, а Катрин Зита-Джоунс е 170 см. Също така тя е доста по-висока от колегата си от "Sandman" Том Стъридж, който е 178 см, а екранните ѝ партньори от Междузвездни войни Джон Бойега и Оскар Исак са 175 см. Нейният колега от "Игра на тронове" Николай Костер-Валдау е много по-близо до нейния ръст с цели 188 см. Да не забравяме, ч актриата често носи токчета, което допринася още повече за необичайно високия ѝ ръст.

В "Wednesday" наблюдаваме необичайна за Кристи трансформация като я виждаме да носи по-традиционно женствени тоалети и грим, за разлика от предходните ѝ роли. В интервю за Entertainment Weekly тя описва стила на Уиймс като героиня в стила на Хичкок. Възхвалявайки дизайнера на костюми Колийн Атууд, тя добави: "За първи път се чувствам красива на екрана."

"Начинът, по който тя ме накара да се чувствам, беше тялото ми се чувстваше красиво. Никога не съм се чувствала сякаш има нещо, което да крия или нещо, от което да се срамувам. Тя ме накара да се почувствам невероятно.", добавя Кристи. Нещо, което много малко хора знаят е, че актрисата е била модел на марки като Vivienne Westwood, Thom Browne, Miu Miu и Tomo Koizumi.

Още през 2015 г. тя казва пред Harper's Bazaar, че като бъдещ актьор често са ѝ казвали, че "ако си по-висок от средния ръст, не можеш да играеш на екрана." Тя добавя, че е благодарна, че може да промени възприятията чрез работата си. 

 "Това означава, че има промяна в нашата култура и начина ни на мислене за това как се възприемат жените. Хората искат да видят по-разнообразно представителство на жените от хомогенизираните, които сме имали досега.", добавя тя тогава. 


0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay