6 необичайни начина да накарате косата си да расте по-бързо

6 необичайни начина да накарате косата си да расте по-бързо

Процесът на растеж на косата ви може да бъде предизвикателен и дори разочароващ. Може да изглежда, че правите всичко както трябва, но все още не виждате голям напредък. Въпреки че на пазара има много продукти за грижа за косата, за които се твърди, че забързват растежа на косата ви, всъщност има няколко лесни стъпки, които можете да предприемете, за да постигнете дългата коса, за която мечтаете. 

Ето няколко прости и ефективни начина да накарате косата си да расте по-бързо: 

1. Добавете сол към вашия шампоан

Поддържането на кожата на скалпа ви здрава е една от най-важните стъпки, които можете да предприемете, за да постигнете косата на мечтите си. Смесването на малко сол с вашия шампоан е лесен и достъпен начин да придадете обем на косата си и да помогнете на скалпа да остане без мазнини за по-дълго. Солта е широко използвана в грижата за косата и тъй като е богата на магнезий, тя може да укрепи скалпа и косата ви. 

2. Носете шапка

Въпреки че витамин D е от решаващо значение за цялостното ви здраве и благополучие, прекомерното излагане на слънце може да увреди не само кожата ви, но и косата ви. Прекомерното излагане на слънце може да повлияе на структурата на косата ви и да отслаби нейните пигменти и протеини. Експертите дори препоръчват да нанасяте слънцезащитен крем върху скалпа си, ако забележите, че косата ви изтънява. Ограничаването на времето ви на слънце и носенето на шапка ще предпази кожата и косата ви от вредните UV лъчи и ще помогне на косата ви да расте по-бързо.

3. Не използвайте сешоар

Вашият сешоар ви помага да си направите красива прическа за нула време, но използването му твърде често може да отслаби косата ви и да я направи податлива на накъсване. Тъй като сешоарът издухва интензивна и фокусирана топлина направо върху косата ви, това кара космите ви да губят много влага. Дехидратираната коса се къса лесно и не може да расте толкова бързо. Ако се опитвате да пуснете косата си, дайте почивка на сешоара и другите уреди за стилизиране. 

4. Изхвърлете памучната си калъфка за възглавница 

Смяната на вашите памучни калъфки за възглавници с копринени може да подобри цялостното качество на косата ви и да ѝ помогне да расте по-бързо. Памучните влакна създават триене, което от своя страна отслабва косата ви и я лишава от естествената й влага. Коприната има много по-гладка повърхност и позволява на косата ви да се плъзга по нея, докато спите, като помага за намаляване на накъсването на краищата.

5. Изпробвайте метода на инверсия

Вероятно сте попаднали на метода за инверсия онлайн. Този метод ви позволява да увеличите притока на кръв към скалпа, като обърнете главата си надолу, което пък може да стимулира растежа на косата. Въпреки че няма проучвания, които да потвърдят неговата ефективност, много хора, които са използвали метода на инверсия, вярват, че той им е помогнал да имат по-дълга коса. Използването на този метод заедно с масажирането на скалпа с етерично масло преди или по време на инверсията може да ви помогне да постигнете дълга и здрава коса.

6. Разресвайте косата си преди лягане

Въпреки че да си легнете с неразресана коса може да звучи съблазнително, особено когато сте уморени, прекарването на няколко минути в разресването й всъщност може да бъде от полза за здравето й. Разресването на косата ви позволява да разпределите маслата върху косата и да я поддържате естествено хидратирана и подхранена. Тъй като сухата коса е по-уязвима на увреждане и накъсване, това може да предотврати растежа ѝ. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay