Акнето, дразнител за малки и големи

Да убием акнето!

Акнето, дразнител за малки и големи

Много от представителите и на двата пола често страдат от кожната несправедливост, наречена акне. Широкоразпространено е разбирането, че от него потърпевши са само тинейджърите, но истината е съвсем различна. Повече от половината от самите се оплакват от кожни проблеми, а от представилите на мъжкия пол засегнати са само една четвърт.

Акнето напада предимно хора с прекомерно мазна кожа. Друг фактор за появата му е тормозещият всички стрес. Когато сме притиснати от чувството на напрежение и усещаме, че задачите ни сякаш не са по силите ни, сме най-податливи на кожни атаки. Акнето "черпи сили" от бактерия, която тялото отделя при стрес. Това е една идеална за теб причина най-сетне да си отдъхнеш и да забравиш за типичното "Нямам време за себе си". И без оправдания!

Малко съвети, които са ти повтаряли, когато си била на 14, но може би си забравила:

Никакво стискане! Това е забрана номер едно: "кожоспасяваща" и "пъпкоубиваща". Вместо да премахнеш пъпката, ще си навредиш, като си оставиш белег. Освен това "лошата бактерия" ще се разпространи и около засегнатото място, а току виж утре се събудиш и с бонус – още една пъпка, приятелка на старата. 

 

Добрата хигиена е убиецът на кожните вредители.

  1. Сутрин и вечер – почистване на лицето.

  2. Използвай анти-бактериални измиващи гелове.

  3. Два пъти в седмицата си прави маски. Най-полезни са натуралните и домашно приготвените.

  4. Можеш да си купиш специален крем, който да нанасяш преди лягане. Нищо, че вече не спиш сама. За да те разбере приятеля ти може да му мацнеш малко и на него.

 

Създай сауна за своето лице. Сложи на котлона съд с вода и изчакай да заври. След това в продължение на 5-10 минути стой с глава над съда, покрита с кърпа. Ще изчистиш токсините от кожата си, както и излишната мазнина.

 

Вода, вода, вода. Пий от нея, колкото се може повече. Тя също освобождава токсините в кръвта и около клетките. Колкото по-чиста е кръвта, толкова по-здрава ще е кожата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay