Безценни съвети за красота за без пари

Домашни процедури за красива кожа и коса

Безценни съвети за красота за без пари

Високите цени на различните продукти невинаги са аналогия на качество, особено що се отнася до разкрасителни средства. Днес ще ви предложим няколко съвета, които да приложите в домашни условия, за да изглеждат кожата и косата ви като за корицата на най-реномираните модни списания.

Освежете лицето си с вода, листенца от роза, лимонов сок или… с аспирин
1. Освен като част от хигиенните ни навици, измиването на лицето след сън има благоприятен ефект и върху нашата кожа. Всяка сутрин плискайте поне 10 пъти лицето си със студена вода. Избягвайте ледената, особено ако сте от хората, които имат проблеми с носа и синусите.

2. За гладка и сияйна кожа на лицето намачкайте и след това пасирайте листенцата на две градински рози до получаване на гладка смес. Нанесете кашицата върху лицето си и след 15 минути изплакнете с топла вода.

3. За домашен ексфолиант смесете кафява захар с фино смляно кафе и една супена лъжица зехтин. Разтрийте внимателно лицето си, като избягвате околоочната зона. Изчакайте няколко минути и обилно се наплискайте с топла вода. Същата смес може да използвате и като ексфолиант за тяло, но в по-големи количества.

4. Ако часовете за сън през нощта на са ви били достатъчни и умората ясно прозира по лицето ви, разтворете един аспирин в хладка вода и измийте лицето си с него. В случай че разполагате с допълнителни минутки, забъркайте кашица от лекарството с малко вода. Намажете лицето си, изчакайте 15 минути и изплакнете хубаво.

5. За да не личат торбичките и тъмните кръгове под очите ви, напоете два тампона за грим с топъл чай, най-добре зелен или билков. Наложете памучните късчета върху "засегнатите” места за около 10 минути. Повтаряйте тази процедура всяка вечер и всяка сутрин.


Безценни съвети за красота за без пари

6. Против лъщяща кожа капнете 10 капки лимонов сок в половин кафена чаша вода. С тампонче за премахване на грим обтрийте лицето. Оставете съставката да попие добре, без да изплаквате. Ето, че лицето ви е готово за гримиращата процедура. Помнете, че не трябва да излагате кожата си на слънце, след като сте я третирали с лимонов сок.

Изкусителни устни
За по-сочни устни разтрийте малко ментова паста за зъби по тях. Изплакнете хубаво и след това ги намажете обилно с мед. След 10 минути ги оближете или, ако не сте любител на този продукт, изплакнете с хладка вода. За още по-добър ефект, поставете червило или гланц с блестящи частици.

Безценни съвети за красота за без пари

Грим за червения килим
След като сте почистили добре лицето си, поставете съответстващ на тоалета ви грим. За да изглеждате безупречно, не прекалявайте с макиажа и цветовете. Акцентирайте само върху една-единствена част от лицето си. Например, ако сте с червено червило, сенките, които ще поставите на очите си, трябва да бъдат бледи. И обратното - ако сте със силен грим, забравете за ярките цветове по устните.

Пърхащи мигли
За да се радвате на гъсти и дълги мигли, всяка нощ ги мажете с помощта на масажиращи движения с няколко капки чист зехтин. Не забравяйте да извършвате тази процедура със затворени очи, за да не попадне част от мазнината в тях. Не се притеснявайте, ако тя все пак се разнесе извън желаното място. Зоната около очите ви също ще е благодарна за вниманието.

Грива като на индианка
1. Всички знаем, че индианците се славят с лъскав и изключително здрав косъм. Ако искате и вашата коса да получава подобни комплименти, се откажете от всекидневното миене с шампоан, защото рискувате да нарушите структурата й, което съвсем не води до красива прическа.

2. Намажете косата си обилно със зехтин и я скрийте под полиетиленова шапка за една нощ. На сутринта измийте с шампоан. Повтаряйте процедурата веднъж седмично и ще се радвате на жива и мека коса без цъфтежи.

Безценни съвети за красота за без пари

3. За лъскав и плътен косъм си направете маска от равни части шампоан, водка и вода. Внимавайте с алкохолната консистенция, защото рискувате да изгорите косата си.

4. Лъжичка сода бикарбонат, разтворена в кафена чашка с вода, е идеално средство за премахване на пърхота. Следвайте този съвет до 3 пъти седмично, като оставите маската да преседи върху главата не повече от 15 минути.

Още много разкрасителни съвети ви чакат на Jenite.bg във Facebook.

10 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay