Защо трябва да подменим памучните си калъфки за възглавници с копринени

Защо трябва да подменим памучните си калъфки за възглавници с копринени

Днес ще ви дадем един съвет, който може и да не сте искали, но от който със сигурност имате нужда. Напоследък все повече хора говорят за предимствата на сатененото спално бельо. Освен, че е красиво и ви кара да се чувствате като в кралско легло, то калъфките на тези въглавници носят изключителни ползи за външния ни вид.

Независимо дали се опитвате да запазите формата на прическата си или просто да предотвратите преждевременните бръчки, една от най-лесните стъпки, които можете да предприемете, е да замените памучните калъфки за копринена или сатенена алтернатива. Вероятно калъфките за възглавници са последното нещо, в което искате да инвестирате, но ви обещаваме, че няма да съжалявате, ако го направите. Освен това те са страхотни опции за подаръци за предстоящия празничен сезон.

Защо калъфките от коприна и сатен са по-добри?

Най-голямата полза, която получавате от копринена калъфка за възглавница, е плъзгането. За разлика от триенето, което се получава при памучните материи, копринените са гладки и нежни с кожата и косата ви. Кожата ви не може да се плъзга по памука, така както върху коприна. Оказва сее, че заради триенето памучните калъфки за възглавници всъщност могат да увредят състоянието на лицето ви. Когато преминете към коприна, вие придавате на кожата и косата си мека, копринена основа, на която да спите. Спането върху коприна помага за задържането на влагата както в косата, така и в кожата, което означава по-гладка кожа, по-малко заплетена коса.

На какво да заложим?

Най-добре е да се придържате към 100 процента коприна. Въпреки това сатенът обикновено е много по-достъпен вариант, така че ако искате да спестите малко пари, това със сигурност не е лоша опция. Можете да започнете със сатенена калъфка за възглавница, за да изпробвате текстурата и усещането и да инвестирате в копринена, когато имате възможност.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay