Какво се случва с косата ви, когато намалите кафето

Какво се случва с косата ви, когато намалите кафето

Повечето от нас са мислили да се откажат от кафето в даден момент от живота си. Но освен че ще се мъчите да се изправите срещу деня без сутрешната си чаша кафе, може да пропуснете някои ползи за здравето и красотата на косата си. Оказва се, че кафето може да направи много повече, отколкото да ви помогне да станете от леглото сутрин.

Какво се случва с косата ви, когато намалите кафето

Ние не можем да си представим ден без чаша кафе и решихме да разберем какво може да се случи с косата ви, ако решите да спрете да пиете кафе:

1. Растежът на косата ви може да се забави

Ако искате косата ви да расте по-бързо, пиенето на чаша кафе на ден всъщност може да ви помогне да постигнете това. Кофеинът е насочен към дихидротестостерон - хормон, който може да причини косопад. Той също така помага на космените клетки да произвеждат повече органични съединения, които помагат на косата, когато е в активна фаза на растеж.

Какво се случва с косата ви, когато намалите кафето

2. Косата ви може да загуби блясъка си

Докато нанасянето на серуми и балсами за коса може да ви помогне да съживите безжизнената коса, то осигурява само временни резултати. Освен много други ползи за здравето, пиенето на кафе също може да вдъхне нов живот на безжизнената коса. Тъй като кофеинът засилва кръвообращението, той помага за доставянето на хранителни вещества до корените на косата, правейки космите ви естествено лъскави.

Какво се случва с косата ви, когато намалите кафето

3. Може да стане по-чуплива

Освен че ви държи будни сутрин, кафето може да укрепи косата ви отвътре. Повишеният приток на кръв към скалпа предотвратява отслабването на космените фоликули, като предотвратява загубата на коса и прави косата ви по-гладка и силна.

4. Може да загуби обема си

Докато повечето продукти за грижа за косата, които съдържат кофеин, могат само да направят косата да изглежда по-плътна, пиенето на кафе всъщност помага на химикала да достигне до космените фоликули. Тъй като кофеинът подобрява притока на кръв, той също така помага на косата да расте по-плътна и гъста.

Какво се случва с косата ви, когато намалите кафето

5. Косата ви може да стане по-непокорна

Въпреки че структурата на косата ви се определя главно от генетиката, навиците ви за хранене и пиене също могат да повлияят на качеството на косата ви. Освен че прави косата по-силна и блестяща, кофеинът може да ви помогне да укротите непокорната коса. Когато корените на косата получават достатъчно основни витамини и хранителни вещества, това в крайна сметка прави косата ви по-мека и по-покорна.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay