Козметични продукти, които не трябва да ползвате всеки ден

Козметични продукти, които не трябва да ползвате всеки ден

Търсенето на най-добрите козметични продукти за вас може да бъде трудно. Тогава не е чудно, че намирайки подходящия продукт, който много харесвате, ще бъде изкушаващо да го ползвате всеки ден. Но някои продукти не са предназначени за всекидневно използване.

Сух шампоан

Нямате време за душ? Сухият шампоан може да бъде най-добрият приятел на косата ви. Въпреки това той може да увреди косъма, ако го използвате често. Използването му ден след ден може да изсуши косата и да я направи крехка и накъсана. Така че забравете навика да разчитате на сухия шампоан всяка сутрин. Не го използвайте повече от два дни подред.

Балсам за коса

Хидратирането на косъма и скалпа е задължително, за да поддържате косата си здрава, особено през сухите зимни месеци. Но се придържайте към начина на употреба, написан в етикета на продукта (най-често два пъти в седмицата). Отвъд това навлизате в територията на прекомерна употреба, която може да направи косата ви по-суха, тъй като ще нарушите pH баланса на косата си и ще предизвикате обратен ефект. Ако смятате, че косата ви се нуждае от овлажняващ продукт, включете кокосово масло в седмичната си поддръжка.

Водоустойчива спирала

Най-добрата приятелка на вашите мигли, спиралата, е част от сутрешната ви рутина за красив и загадъчен поглед. Като цяло спиралата не е вредна, но ограничете използването на водоустойчива спирала. Тя има тенденция да изсушава миглите и трябва да я ползвате доста пестеливо. Нанесете първо обикновената си спирала и след това запечатайте резултата с водоустойчива.

Автобронзант

Автобронзантът е фантастичен начин да имате перфектния тен, без обаче да сте изложени на слънчевите лъчи. Но прекалената му употреба може да нанесе повече проблеми. Кожата ви може да стане неестествено оранжева, което не изглежда добре. Повечето хора не отделят достатъчно време, за да поставят бронзанта правилно, така че лесно би могло да се стигне до наслояване. Най-добре е да го ползвате при конкретни специални случаи.

Основа за грим

Праймърът е фантастична основа за гладка, равномерна кожа, позволяваща гримът ви да се задържи по-дълго, а вие да изглеждате безупречно. Вашата кожа обаче не е фен на съставките на праймъра. Силиконът в тях може да запуши порите ви и да причини обриви. Ползвайте го за специални случаи и не забравяйте да почистите добре лицето си в края на вечерта.

Балсам за устни

Всички имаме поне по един познат, който постоянно рови в чантата си, за да открие балсама си за устни. Той е решението на напуканите устни. Но прекалената употреба може да навреди допълнително на устните ви, тъй като ще ги накара да свикнат с него и да разчитат на външно овлажняване.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay