Медитацията действа върху мозъка

Медитацията действа

Медитацията действа върху мозъка

Медитацията води до реални изменения в човешкия мозък. До такъв извод са достигнали лекарите от централната щатска болница в  Масачузетс.

 

Учените провели научен експеримент, резултатите от който обаче удивили всички.

 

Те съставили график със занятия по медитация за период от 8 седмици, като участниците в експерименти предварително са преминали през пълни медицински изследвания. Същите изследвания били извършени и след преминаването през 8-седмичния период с ежедневни упражнения.  

 

Списъкът с критично важни елементи от дейността на човешкото тяло под влияние на медитацията, започвал със състоянието на паметта и дейността на мозъка. След тях следвал устойчивостта на стрес и самосъзнанието.

 

Експериментът показал, че периодът от 8 седмици и достатъчен, за да увеличи способностите на мозъка именно в тези посока на паметта, самоконтрола и устойчивостта. Специалистите изобщо не очаквали подобни резултати и се удивили на ефективността, която предоставя медитацията.

 

Резултатите се публикувани първо в списанието "Neuroimaging". Според редакторите на изданието тези резултати ще преобърнат изцяло едностранния възглед за медитацията като вид магия и архаична практика.

 

От изданието подчертават, че медитацията, която се опира на търсенето на вътрешна хармония, има изключително много положителни въздействия върху физиката на човека като повишаване на способността за концентрация и благотворно въздействие върху нервната система.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay