Няколко промени, които можете да направите, за да изглеждате по-добре

Няколко промени, които можете да направите, за да изглеждате по-добре

Всички имаме поне един познат, който изглежда перфектно винаги. Някои хора наистина имат безупречен стил и не са важни формата на тялото или размерът им. Това са малките неща, които правят, за да накарат дрехите си да изглеждат по-добре.

Ето няколко прости промени, които можете да направите, за да изглеждате по-добре:

1. Обличайте се според възрастта си

Това, което ви изглежда добре, се променя с напредването на възрастта. Дрехите, които сме носили като тийнейджъри или в 20-те си години, не са подходящи, когато станем на 40. Не става въпрос за прикриване на възрастта, просто трябва да се обличате с дрехи, които подхождат на възрастта ви.

Прост пример: рокля без презрамки в жълто много подхождаше на Криси Тейгън преди десетилетие, сега тя се облича в дантелена, бледа рокля, която й стои прекрасно.

2. Увеличете размера на дрехите, за да прикриете някои недостатъци

Изобщо не става въпрос да си купувате големи дрехи, за да прикривате несъвършенства на тялото. Но например, ако паласките ви излизат над дънките, купете си един размер по-големи. 

Това важи и за мъжете и за жените. Коланът на панталоните не бива да ви стяга, трябва да се чувствате удобно в дрехите си, за да изглеждате добре. 

3. Неподходящ сутиен за опредлен тоалет

Изборът на подходящо бельо е много важен. И въпреки че бельото всъщност не се вижда, пак можете да сгрешите при избора. Бельото трябва да бъде в подходящ размер и да бъде в добро състояние, за да може да си върши работата. 

4. Обувките с остри пръсти са вредни за краката

Обувките на ток не са най-удобното нещо на света, но все пак някои са по-удобни от други. Високите обувки с остри пръсти са най-лошия вариант.

Носете токчета, но преди да ги купите, уверете се, че те стоят добре и са наистина удобни.

5. Неподходящият колан може да развали цялата визия 

Тънък класически колан е подходящ за офиса, както за мъже, така и за жени. За жените те могат да бъдат метални или да съответстват на цвета на тоалета.

Широките, по-дебели колани са подходящи за уикенди и партита. 

6. Облеклото с твърде много принтове не изглежда добре

Използвайте принтовете като акцент. Не избирайте цялостно облекло с принтове, не изглежда добре. 

7. Добавете ярък акцент към едноцветен или пастелен тоалет

Работата в офис изисква да се обличате стилно. И пастелите цветове са на мода, но носенето на твърде много от един цвят в едно облекло може да ви накара да изглеждате малко скучни. Акцентирайте с ярък цвят по-близо до лицето си. Ярък шал, риза или блуза може да направи разлика в едноцветен тоалет.

8. Тъмни устни или тъмни очи. Никога и двете.

Гримът е по-скоро изкуство. Можете да правите каквото ви харесва на партита и подобни, но когато става въпрос за работа или просто нормален дневен грим, трябва да подчертаете само едното от двете- или устни, или очи.

9. Не носете несъответстващи чорапи

Шарените, различни и забавни чорапи са подходящи за по-небрежна обстановка, но не и за ежедневната ви визия. 

10. Винаги носете подходящата материя за времето

Вашите материи трябва да отговарят на времето. Без вълна, плетива или хавлиени платове през лятото и без памук, коприна или дантела през зимата. Докато Фийби носеше сватбена рокля в снега, не забравяйте, че Моника и Рейчъл са облекли якета като шаферки в "Приятели".

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay