Целулитът помага да сме здрави

Грозен, но полезен

Въпреки че милиони жени по света прекарват цяла вечност във фитнес залите и терапевтичните кабинети, борейки се с бича за всички нас - целулита, се оказва, че той може да бъде и полезен. За кого, бихте си помислили. За здравето ни, отговарят учени от Университета в Оксфорд, направили изследвания в център по ендокринологични и метаболитни процеси.

 

Според лекарите целулитът помага да се предпазим от захарен диабет, защото натрупването на мастната тъкан по бедрата, дупето, ръцете и корема помагат на женските хормони да се синтезират по-бързо. От друга страна този мастен слой е богат на адипонектин, който възпира възпалителните процеси и възпрепятства запушването на артериите. Естрогените помагат при профилактика на атеросклерозата.

Изводът: дори да мразите целулита си, колкото той предполага да бъде мразен, заради това, че загрозява телата ни, в случай, че не можете да се справите с него - не се отчайвайте съвсем. Може би ще бъдете по-здрави от онези, които имат идеално гладки тела. Наличието на "портокалова кожа" ще ви защити от сърдечно-съдови заболявания, но само при едно условие - целулитът трябва да бъде в нормални граници, а не в изобилие.

Прекаляването не е полезно никому, предупреждават от Оксфордския университет. За това не спирайте да спортувате ако натрупването на неравности по кожата ви е прекалено интензивно, но ако е в рамките на допустимото - не се страхувайте да се приемете такава, каквато сте. С една идея по-здрава, заради "полезния недостатък".

 

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay