Легендата за момичето воин Мулан оживява

И ни кара да искаме да видим все повече и повече

Легендата за момичето воин Мулан оживява

Вярна, смела, предана... На 27 март, вдъхновената от древната китайска поема "Баладата за Мулан", емблематична анимационна приказка на Дисни "Мулан" оживява на голям екран в зашеметяваща игрална версия. Приказката за момичето, което за да защити честта на семейството и народа си, заблуждава всички, че е мъж и самоотвержено влиза в битка със завоевателите на Китай, превръщайки се в легендарен воин, пленява вниманието и въображението едновременно със своята интимна човешка история и впечатляващ, пищен и епичен размах.

Когато Китай е нападнат от нашественици от севера, предвождани от безмилостния Бори Хан, императорът издава указ, че по един мъж от всяко семейство трябва да служи в армията и да защитава страната си. В семейството на ХуаМулан единственият мъж е възрастният ѝ баща, който някога е бил уважаван воин, но сега е прекалено немощен и не би оцелял в още една битка. За да освободи баща си от дълга му към родината и императора, Мулан решава да се престори на мъж и заминава вместо него да се подготви за предстоящия сблъсък с Хан и страховитата  вещица, която го съпътства. Ако някой разбере тайната на Мулан, наказанието ще бъде твърде сурово, но едва след като разкрие истинската си същност, тя би могла да достигне пълния си потенциал и да се превърне в легенда!

Легендата за момичето воин Мулан оживява

Историята на Мулан е много вдъхновяваща и доказва колко силни и борбени същества са жените. Освен женската сила, историята засяга и темата за семейството, показвайки как човек е способен да направи всичко, в името на това да защити семейството си и да предпази близките си. 

В Мулан участва международен актьорски състав, който включва Лиу Ифей като Мулан, Дони Йен като командира Тунг, Джейсън Скот Лий в ролята на Бьори Кани др. Режисьор на филма е Ники Каро, а сценаристи на Мулан са Рик Джафа и Аманда Силвър;Елизабет Мартин и Лорън Хайнек.

Мулан завладява кината на 27 март на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитриранаверсия.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay