Лесни съвети за онези, които мразят да чистят след готвене

Лесни съвети за онези, които мразят да чистят след готвене

Обилната вечеря може да бъде най-добрият начин да се отпуснете след дългия забързан ден и със сигурност ще ви остави с приятно усещане. Но това, което може незабавно да превърне приятното усещане в неприятно, е мисълта за почистване на съдовете и кухнята. 

Наречете го мързел или умора, почистването и подреждането на кухнята след вечеря може да ви се стори трудна задача и повечето от нас я отлагат за следващия ден, което просто добавя още едно задължение към ежедневната ви работа.

Ето няколко лесни съвета и трика, които ще направят живота ви супер прост:

Почистването на кухнята на следващата сутрин може да позволи на микробите да се размножат на плота и плочките, заради остатъците от храна, месо, зеленчуци и какво ли още не. Така че най-добрият начин да се справите с тях и да напълните купа с литър топла вода, сока на един лимон и лъжица сода за хляб, разбъркайте сместа и почистете повърхностите веднага след края на готвенето. Това ще ви избави от микробите и ще улесни почистването.

Повечето от нас имат навика да разместват почти всичко в кухнята, докато готвят. А организирането на кашата след хранене може да изглежда трудоемко. Най-добрият начин да поддържате кухнята си чиста и организирана след вечеря е като използвате и връщате нещата на мястото им веднага. Организирайте съдовете си внимателно, ако е нужно си вземете допълнителни шкафове, за да намирате всичко по-лесно.

За да почистите лесно микровълновата фурна, не забравяйте да вземете съд, напълнен наполовина с вода, сложете в нея нарязан лимон и пуснете микровълновата за минута. Така ще премахнете миризмата. А след като изключите уреда, използвайте разтвора, за да я почистите.

Винаги си задавайте срокове за чистене на кухнята, в които да се вмествате. Това ще ви помогне за по-добрия контрол на времето ви в кухнята и ще ви стимулира да измивате съдовете и организирате помещението по-бързо.

Ако семейството ви е многочленно, със сигурност изпадате в паника, когато видите използваните прибори в края на деня. За да се справите бързо и лесно, винаги дръжте напоена гъба с почистващ препарат до мивката и не забравяйте да измивате приборите веднага след като ги използвате. Това ще ви помогне да почистите всичко с един замах.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay