Лесни трикове за по-бързо изсушаване на косата, ако бързате

Лесни трикове за по-бързо изсушаване на косата, ако бързате

Повечето хора предпочитат да изчакат косата им да изсъхне, вместо да използват сешоар. Но изсушаването по естествен начин не работи във ваша полза, ако бързате и имате гъста коса, на която ще й отнеме часове, за да изсъхне.

Косата, която е оставена за дълго време влажна, е предразположена към накъдряне и вялост, за справянето с които може да се нуждаете от изсушаващи уреди. Така че ако не искате да влезете в този порочен кръг, ето няколко съвета, които могат да ви помогнат.

Не пропускайте балсама. Завързването на мократа коса или използването на пристегната кърпа може да доведе до накъсване и окапване на косата. Ако искате да избегнете това, подгответе добре косата си след шампоана. Балсамът затваря косъма и създава предпазващ слой. Той покрива косъма, за да го предпази и да намали къдренето. Не забравяйте и да разрешете косата си за равномерно нанасяне на продукта и по-добри резултати.

Използвайте хладка вода. Уверете се, че измивате косата си с хладка вода. Топлата вода отваря порите на косъма и скалпа. Винаги изплаквайте балсама с хладка вода, за да запечатате косъма и да имате по-лъскава коса. Отделете поне 30-40 секунди, за да отмиете целия продукт от косата си. Отцедете излишната вода и подсушете внимателно с кърпа. След това можете да използвате продукти като балсами, които са без отмиване. Разресвайте внимателно, тъй като влажната коса е склонна към накъсване.

Излезте по-рано от душа. Не продължавайте да се мотаете във влажната си баня, докато косата ви изсъхва. Влагата само ще направи косата ви по-податлива на къдрене. След това ще отнеме повече време, за да изсъхне. Отидете в топла и суха стая, за да ускорите процеса.

Използвайте кърпи от микрофибър. Много хора използват плътни кърпи и в търкат доста грубо косата си. Вместо това използвайте кърпа от микрофибър или тениска. И двата материали са по-меки и ще поемат много повече вода от обикновена кърпа. Това ускорява процеса, без да увреждате косата си. Не търкайте косата си, а правете потупващи движения. Използването на хартия за попиване на излишната вода също помага за стартиране на процеса на по-бързо сушене на косата без допълнително къдрене.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay