10 неща, които бихте желали да кажете на 18-годишното си "Аз"

Неща, които осъзнаваме по-късно...

10 неща, които бихте желали да кажете на 18-годишното си "Аз"

Когато сте на 18 години всичко, за което мислите са момчета. Всяко момиче, когато завърши гиманазия и отиде в университет, мечтае за сподели тези моменти с някого. На тази възраст момичетата си мислят, че ако нямат гадже ще дойде краят на света. После порастват, стават по-мъдри и осъзнават, че не е чак такъв проблем. 

Ето 10 неща, които всяка жена би искала да може да каже на 18-годишното си "аз":

1. Не е проблем да сте сама на бала

Преди бала, всички момичета мислят, че е абсолютно задължително да имат кавалери за тази толкова важна вечер. Истината е, че кавалерът не е гаранция за хубава вечер. Можете да преживеете една страхотна вечер само с приятелите си. Всъщност идеята на бала е точно това-една последна вечер с приятелите и съучениците.

2. Понякога да бъдете сама е най-доброто решение

Повечето момичета се чувстват самотни, ако нямат момче до себе си, дори когато са заобиколени от много приятели. Понякога самотата е хубаво нещо-можете да излизате с когото и когато си поискате или да се фокусирате върху себе си и нещата, които обичате.

3. Не сте сама на този свят

На 18 сте и нямате гадже. Или никога не сте имали. Това не означава, че сте сама на този свят. Помислете за семейството, за приятелите си и за всички хора, които ви обичат толкова много. 

4. Животът не свършва, заради това, че нямате връзка

Може приятелките ви да са на различна страница, да имат сериозни връзки и т.н., но това не означава, че правите нещо грешно или че нещо не е наред с Вас. 

5. Никой мъж не заслужава да променяте живота си заради него

Най-накрая сте срещнали "мъжа на мечтите си" , но това не означава, че трябва да пренебрегвате ученето, приятелите или семейството си. Никой мъж не е толкова важен, за да се откажете от всичко заради него. 

6. Ще имате различни сродни души през живота си

Това, че имате гадже в гимназията изобщо не означава, че това е човекът, с който ще прекарате живота си. Съдбата не винаги ни изпраща точния човек в точното време. Приемете, че в различните фази от живота, ще бъдете с различни хора и това е напълно нормално. 

7. Любовта ще дойде когато най-малко я очаквате

Ще срещате момчета в училище, на партита, на улицата. Но когато се влюбите наистина, това ще се случи неочаквано. Ако не спирате да търсите момчето, няма да го срещнете.  Хубавите неща се случват когато най-малко ги очаквате.

8. Фокусирайте се върху себе си

На 18 години вече не сте деца, вече влизате в реалния живот и започвате да ставате възрастни. Изяснете се какво искате от живота, вземете решението с какво ще се занимавате и какви цели имате и тогава вече търсете човека, с който да споделите всичко това. 

9. Не бързайте

Прекалено сте малки, за да страдате, че не сте срещнали своята половинка. Наслаждавайте се на това, че сте млади и се забавлявайте. 

10. Намерете някого, който ще порасне заедно с вас

На тази възраст целия свят се променя. Срещате нови приятели, живеете на ново място, всичко е коренно различно. Затова намерете човек, който ще споделя радостите и мъките ви и ще ви подкрепя през този етап от живота ви. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay