10 причини, които карат бившата му жена да ви мрази

Не е честно, но ето как се чувства тя ...

10 причини, които карат бившата му жена да ви мрази

Когато се омъжите за човек, който вече има един брак зад гърба си и деца, трябва да се справяте и с предизвикателството наречено "бивша съпруга”. Най-честият въпрос, който си задават дамите, решили да се обвържат с разведен мъж е "Защо бившата му жена ме мрази толкова много? Нищо не съм й направила!”.

Също като вас и останалите жени, попаднали в същата ситуация, се чувстват тотално объркани от дребнавостта и откритата враждебност на бившата, която изпитват върху себе си. Зад какво всъщност се крие тази неприязъм? Защо тя се държи така, сякаш вие сте най-ужасното нещо, което може да се появи в живота й? Ето и някои от най-честите причини, заради които бившата съпруга на мъжа ви не ви харесва.

10 причини, които карат бившата му жена да ви мрази

Тя не мрази вас, а това, което представлявате
Когато мъжът ви ви е срещнал, той е продължил с живота си. А щом е избрал вас, значи вие сте по-подходящия човек за негова партньорка. Повярвайте, тези неща не й убягват. Чрез вас, тя вижда проваления си брак и неумението да задържи семейството си заедно.

Тя се страхува, че децата й ще ви обичат повече, отколкото обичат нея
Това е ирационален страх, тъй като шансовете това да се случи са почти нулеви. Всяка бивша жена обаче, не може да се пребори с него. Тя много добре вижда, че вие сте добър човек и се държите чудесно с децата й. Именно това я кара да се страхува, че освен мъжа си, може да изгуби и децата си.

Тя смята, че преминавате границите
Това може да включва появата ви на училищно тържество, публикуване на снимки в социалните мрежи с децата й, уастието ви във въпроси, свързани с възпитанието им. Всякаква дейност, която може да измести нея от ролята й на майка. Вие го правите от добро сърце, но  в нейните очи няма нищо добро зад намеренията й.

Тя ви ограничава от дейности, които смята, че са запазена територия само за нея
Тук може да стане въпрос за купуването на първия сутиен на доведената ви дъщеря например, първото боядисване на косата й, разговори за секс, гримове или дрехи. Всяка дейност, която една майка трябва да извършва с дъщеря си. Всички неща, на които иска да я научи от собствения си опит. В момента, в който поемете инициатива за подобна намеса, й се иска да ви изгони като бездомно куче, което нахално моли за храна. Същото важи и за всеки друг път в живота на децата, в който тя ще иска да бъде до тях, а не вие.

10 причини, които карат бившата му жена да ви мрази

Тя все още страда, заради развода
След развода, всяка жена включва защитния си механизъм, който не й позволява да скърби или да е слаба, защото трябва да внимава децата й да не чувстват по този начин. Когато обаче бившия се ожени повторно, вие ставате причината всички подтиснати емоции от съкрушаващия я период, да излезат наяве.  Яростта, мъката и всички хапливи мисли, които са се появили тогава, се стоварват върху вас. Вие ставате основната й цел.

Вие сте като огледало за нея
Когато тя се вглежда във вашите най-силни страни, вижда своите слабости. Става неуверена. Това може да се отнася за външния ви вид, домакинските ви умения, начина, по който общувате със съпруга си и куп други неща, които тя вижда във вас, но не и в себе си.

Заради вас, таткото иска повече време с децата си
С вашата подкрепа, съпругът ви осъзнава, че трябва да присъства повече в живота на децата си. За един мъж е трудно да се грижи сам за тях, дори и за два дни. Когато обаче има подкрепата на жената до себе си, той става по уверен и не се притеснява, че може да обърка нещо и да навреди на децата. Това води до прекарване на повече време с тях и объркване на плановете на бившата.

След като живота й се е завъртял на 180 градуса, тя е намерила начин да се справи и да го подреди криво-ляво отново. Сега се появявате вие и всичко отново пропада. Не стига, че изобщо съществувате, ами и децата й не са до нея почти през цялото й време.

10 причини, които карат бившата му жена да ви мрази

Тя просто не ви познава
Има вариант, тя изобщо да не се е запознала с вас. Няма желание да разбере коя е жената до бившия й мъж и как се справя с децата й. Неприязъмта към вас е по-силна от варианта да се запознаете, за да бъде сигурна с кого точно се виждат децата й и как вие се държите с тях. Когато не ви познава е по-лесно. Няма опасност да се почувства несигурна или наранена от това, което сте, а тя не е.

Тя вижда, че бившия й съпруг е по-добър човек, когато е с вас
Болезнено е да видите, че мъжа ви се отнасят с новата си жена като с принцеса, докато когато сте били заедно не го е правил с вас. Тогава се прокрадва въпроса: "Не бях достатъчно достойна, за да се държи и с мен така, така ли?”. Това автоматично я кара да ви мрази. Почти невъзможно е да има добри чувства към вас, защото вие и показвате, че е изгубила всичко, което е смятала за важно в живота си.

Всъщност вие сте направили нещо, с което да я разгневите
Винаги може да съществува и варианта, в който новата жена се държи неуважително към бившата. Дали подсъзнателно не се опивате да докажете на съпруга си, че вие сте правилния избор и се справяте във всичко по-добре от нея? Опитвате ли се да покажете на околните колко сте страхотна като доведена майка?

Всичко това може да не е умишлено насочено към бившата му жена, но все пак да е налице. Опитайте се да разберете къде е истината и да намерите начин да разрешите ситуацията, както за ваше добро, така и за доброто на всички, които намират място в живота ви. Било то и бившата жена на съпруга ви.

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay