15 интересни факта, които може би не знаете за близнаците

Ето какво вероятно не знаете за близнаците

15 интересни факта, които може би не знаете за близнаците

Мери-Кейт и Ашли Олсън, Жизел и Патриша Бюндхен, Вин Дизел и Пол Винсент. Нека си го признаем- обществото обича близнаци, както и ние. Но повечето хора дори не знаят най-любопитните факти за близнаците, така че нека ги разберем: 

1. Близнаците могат да имат различни бащи: Рядка ситуация, наречена хетеропетермична суперфункция, може да доведе до близнаци, които имат различни бащи. Ако овулираща жена прави секс с двама различни мъже и освобождава няколко яйцеклетки през определен период, тя може да зачене бебета, които делят утроба, но не и баща.

2. Средното тегло, с което се раждат близнаците, е 2,27 кг: Тъй като близнаците обикновено се раждат по-рано, теглото им при раждане е средно 2,27 кг.

3. Някои жени са предразположени да имат близнаци, но не еднояйчни: Генът на разнояйчните близнаци позволява на жените да бъдат генетично предразположени към зачеване на близнаци, но еднояйчните близнаци винаги са резултат от случайно разделяне на яйцеклетката. 

4. Азия и Латинска Америка имат най-ниска раждаемост на близнаци: Не е ясна причината, но в латиноамериканските и азиатските държави има най-малко близнаци на 1000 раждания.

5. Осемнадесет процента от идентичните близнаци имат различни доминиращи ръце: Ако вашите близнаци използват различни ръце, не са сами- над 18% от близнаците правят същото.

6. Майките на близнаците живеят по-дълго: В проучване на естествено заченати близнаци, които се простират от 1800 до 1970 г., резултатите показват, че майките на близнаците са склонни да живеят по-дълго, отколкото останалите майки

7. Почти половината от близнаците има свой собствен език: За да общуват помежду си, около 40% от близнаците създават автономен език, който само те разбират.

8. В Масачузест има най-висока раждаемост на близнаци: 4.5 от всеки 100 раждания в Масачузест са близнаци.

9. Жените, които ядат повече млечни продукти, за по-склонни да заченат близнаци: В проучване, сравняващо бременността на вегани и обикновени жени, изследователите заключиха, че жените, които ядат млечни продукти, са около пет пъти по-склонни да имат близнаци, отколкото вегетарианци.

10. Пъпчетата и пръстовите отпечатъци са най-добрият начин да разпознаете близнаци: Тъй като формите на коремните пъпчета не са генетични (просто отрязани от лекар) и отпечатъците се определят от местоположението на бебето в утробата, всеки от тях е добър показател за самоличността на близнаците.

11. Близнаците започват да си общуват още през второто тримесечие: Документирано е, че близнаците започват да взаимодействат един с друг още 14 седмици след започването на бременността - специалната им връзка започва като фетуси!

12. Майките на близнаците са склонни да бъдат по-високи: връзката между високите жени и близнаците може да бъде свързана с инсулинов растежен фактор, който увеличава овулацията.

13. Централна Африка има най-високата раждаемост на близнаци: В Бенин, държава в Централна Африка, има над 27 близнаци на 1000 живородени. Брей!

14. Близнаците могат да бъдат огледални образи един на друг: Ако идентични близнаци се развият един срещу друг, те могат да се превърнат в огледални образи. Това би могло да обясни рождените белези на противоположните страни, противоположната по-използвани ръце и др.

15. Вероятността да има близнаци се е увеличила с повече от 75% за три десетилетия: Между 1980 и 2009 г. американската раждаемост на близнаците се е увеличила с 76%. Ако имате желание да имате близнаци, имате късмет!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay