4 важни урока, на които кучето ни учи

С любов към четириногите ни приятели

4 важни урока, на които кучето ни учи

Всички, които имат куче, знаят, че това са най-благодарните и добри животни. Те не са своенравни като котките, никога няма да откажат да ги галите и винаги ще ви придружават в дългите разходки. Тези пухкави четириноги любимци ни учат на много неща, без дори да усещаме. Отдавайки сърцето си на тях, ние ставаме по-добри, по-човечни, по-истински.

Учат ни да прощаваме

Дори понякога да сме в лошо настроение и да си го изкараме на кучето ни, то ще свие опашка, ще наведе тъжно глава и ще отиде в ъгъла. Малко след това, обаче, отново ще дойде при нас и ще ни оближе по ръката, което значи "Пак сме приятели, нали?" Кучетата не са злопаметни, те умеят да прощават и ни учат и нас на това. Учат ни на доброта!

Те ни учат да обичаме безрезервно

Кучетата разсъждават така - Стопанинът ме храни, грижи се за мен, играе си с мен, значи е достоен да го обичам безпрекословно и да го следвам навсякъде.

Кучето никога няма да те остави в труден момент. То винаги ще бъде до теб и ще те обича безпрекословно.

Те ни учат да бъдем отново деца

Кучетата винаги са готови за игри. Те могат да Ви измъкнат от лошото Ви настроение. Четириногите ни приятели ни помагат да виждаме света от хубавата и забавната му страна.

Те ни учат да сме по-човечни

Кучето винаги ни помага, до нас е и не му е все тая как сме. То усеща, когато не сме в настроение. Това ни учи да обръщаме и ние повече внимание на останалите.

Когато видите изоставено кученце на улицата, молим ви, не го подритвайте. Ако не можете да му помогнете, то не му пречи да живее. Помнете, че то също носи душа. Понякога много по-голяма от нашата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay