4 простички действия, които ще ви напомнят колко страхотна личност сте!

Доза добро самочувствие, което никога не е излишно

4 простички действия, които ще ви напомнят колко страхотна личност сте!

Няма значение дали денят ни е страхотен или ужасен, всички се нуждаем от нещо, което да го изпълни със смисъл. Има много аспекти от живота, които няма да ни харесват и ще ни правят тъжни или ядосани. Ето защо е много важно да се научим как да обичаме себе си и то не въпреки недостатъците, които имаме, а точно заради тях.

Понякога е доста трудно да напомняме на себе си, че сме чудесни личности, които заслужават най-доброто. Днес сме решили да ви покажем няколко дребни начина, чрез които можете да си напомняте, че трябва да се обичате и приемате каквито сте!

Пишете си любовни бележки
Често се случва да виним себе си за неща, които далеч не зависят от нас. В един момент започваме да говорим лоши неща по наш адрес и дори не го забелязваме. Обичта към себе си се превръща в омраза, а това не е никак здравословно.

Започнете да си пишете мили бележки с послания - в тефтери, тетрадки, на случайни листа, които стоят в стаята ви. Така ще забравите за тях и когато ги откриете ще ви бъде още по-приятно. В началото може да ви се стори странно да си пишете бележки, но когато ги откриете случайно, те ще направят деня ви малко по-хубав.

4 простички действия, които ще ви напомнят колко страхотна личност сте!

Заложете напомняния на телефона си
Ужасно обсебени сме от телефоните си! Постоянно сме забили нос в тях и преживяваме голяма част от действителността през екран, а не през собствените ни очи. Трудно е да се откъснем от технологиите, но това, което можете да направите, е да заложите няколко напомняния за месец напред, на които да си напишете нещо мило. Така един ден, докато си гледате телефона, на екрана ще изскочи това съобщение и ще ви зарадва.

Отделяйте повече време за себе си
Ако сутрин имате малко повече време, отделете го за себе си. Сложете си грим, направете си онази прическа, която видяхте в списанието. Недейте да забравяте за собственото си излъчване, направете нещо, което ще ви усмихне, защото това е най-важното.

Погледнете се в огледалото и си кажете на глас кои са нещата, които харесвате в себе си. Толкова сме свикнали с негативите, че тях изброяваме без да се замислим, но когато някой ни попита какво харесваме, ние не знаем какво да кажем. Да, трябва да приемаме недостатъците си, но не трябва да виждаме само и единствено тях. Ние сме много повече от това!

4 простички действия, които ще ви напомнят колко страхотна личност сте!

Награждавайте се
Има моменти, в които се чувстваме много горди с някое наше постижение - дали ще е хубава оценка или повишение в работата. Трябва да се научим да ценим тези малки победи, защото те със сигурност могат да ни донесат много радост и повече самочувствие.

Когато се гордеете със себе си, направете нещо, което ви прави щастливи, за да отпразнувате постижението си. Искате да се похвалите, направете го! Искате да си хапнете някое сладко изкушение - направете го! Искате да си купите нещо ново - какво чакате? Ценете себе си и своя труд и така ще се чувствате по-пълноценни.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay