5 грешки, които всички правим, когато използваме нашите смартфони

5 грешки, които всички правим, когато използваме нашите смартфони

Повечето хора държат телефона си близо до себе си през нощта- за да ги събуди алармата, за да следят качеството на съня си и т.н. Обаче смартфонът ви не е най-добрия спътник на съня. Телефонът ви ви вреди както през деня, така и през нощта, и дори не осъзнавате колко много. 

Ще ви представим най-често срещаните грешки, които хората допускат, свързани със смартфоните:

1. Спят с него

Мобилният телефон е основно електромагнитен предавател и приемник. Това означава, че излъчва радиовълни. Въпреки че това все още не е доказано, изследванията продължават да показват как вълните могат да засегнат мозъка ви, след като е бил изложен на тях за дълги часове. Ако не можете да го изключите напълно или да го държите в друга стая, докато спите, опитайте поне да го държите в самолетен режим.

2. Излагат се на синя светлина твърде дълго

Светлината от вашия екран потиска мелатонина, хормона, който регулира съня ви, което е още една причина да не бъдете близо до него, докато спите. Синята светлина също причинява главоболие и проблеми с очите и зрението. Опитайте да намалите светлината на екрана.

3. Има контакт между кожата и телефона

Има няколко проучвания, които се фокусират върху връзката между мобилните телефони и рака, по-специално техния сигнал, който е около 900 MHz, което кара телефона ви да се нагрява. Кожата ви поглъща лесно топлината, когато го държите близо до тялото си.

Опитайте да използвате слушалки или високоговорител, докато говорите по мобилния си телефон, за да не го докосвате и ако не го използвате, оставете го далеч от вас.

4. Лоша поза на тялото, докато гледат в телефона

Когато използваме телефоните си, неволно изкривяваме врата си напред. Това причинява напрежение върху гръбначния стълб, което може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Дръжте телефона си на нивото на очите си, за да избегнете това.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay