5 сигурни признака, че сте попаднали на психопат!

Невинаги обектът на желанията ни е такъв, за какъвто се представя

5 сигурни признака, че сте попаднали на психопат!

Били ли сте някога на среща с психопат? Би било трудно да се отговори точно на този въпрос, защото психопатите са експерти в прикриването. Трябва да мине много време, понякога дори години, за да разберете дали сте попаднали именно на такъв човек.

Психопатите могат да бъдат мъже или жени, въпреки че изследванията показват, че повечето хора с този проблем са от мъжки пол. Мнозинството от хората смятат, че личностите, страдащи от това състояние, нямат капацитета да се привържат към никого. Това обаче не е вярно. Всъщност някои от тях имат мания към най-малко един човек, като най-често това е майка или баба, която е била мила и нежна с тях в детството им. И все пак, когато става дума за романтични връзки, вероятността да имате нормални отношения с психопат е минимална.

Ще ви запознаем с някои от основните черти на психопата, така че да имате идея как изглежда и как действа той, за да можете да се спасите колкото се може по-бързо от общо преживяване с него. Имайте предвид, че няма нищо романтично в това да се срещате с психопат.

5 сигурни признака, че сте попаднали на психопат!

Повърхностният чар

Да, много хора са очарователни, но психопатът е очарователен по начин, който съвсем не се вписва в определението. Той е разказвач и обича да "разтяга локуми". Винаги се поставя в добра светлина, а историите му никога не звучат правдоподобно. Ако сладурът срещу вас изглежда прекалено прекрасен, за да е истински, вероятно е пълната противоположност. Внимавайте!

5 сигурни признака, че сте попаднали на психопат!

Грандиозно чувство за величие

Има значително препокриване между нарцисизмът и психопатията. Всеки психопат е нарцистичен, но не всеки нарцисист е психопат. Докато нарцисистите са ориентирани около тотално възвишаване на собственото си Аз във всяка ситуация, психопатът се фокусира върху упражняването на власт над останалите хора, използвайки други начини, чрез които да задоволи нуждите си. Като цяло, психопатът е далеч по-опасен от нарцисиста, защото не може да поддържа истинска връзка и не изпитва угризения, дори когато се държи по най-ужасния възможен начин.

5 сигурни признака, че сте попаднали на психопат!

Патологичен лъжец

Честотата и дълбочината на лъжите на психопата е умопомрачаваща. Той може да измисли най-достоверната лъжа от нищо само за секунди. Скалъпените му истории имат толкова много детайли, че за момент може да си помислите, че той е неспособен на лъжа.

Все пак кой ще изпада в такива детайли само за да се защити? Ако се опитате да оспорите дали това, което казва, е истина, внимавайте. Той няма да остане доволен и ще намери начин - косвен или пряк, чрез който да ви накаже.

5 сигурни признака, че сте попаднали на психопат!

Липса на разкаяние или вина

Да не изпитват никакви угризения или вина за това, което са направили, е неделима част от ежедневието и характера на психопатите. Те винаги правят това, което искат, без да се съобразяват с това как ще се почувстват хората около тях.

Важно е да се отбележи, че не всички психопати са едни и същи, което означава, че е налице спектър от психопатични черти. Тези хора са объркани до степен, в която имат очаквания към хората около себе си, които нямат нищо общо с реалността. Взаимодействието с тях е объркващо и разочароващо. Именно поради тази причина, романтична връзка с подобен човек е почти невъзможна.

5 сигурни признака, че сте попаднали на психопат!

Никаква съпричастност

Липсата на съчувствие е още една черта, която ще ви помогне да разберете с какъв човек всъщност се срещате. Например, ако разкажете история, която много ви разстройва и видимо се чувствате много наранени, психопатът няма да реагира емоционално и да се загрижи за вас. Той може да се опита да каже или направи нещо, чрез което да изглежда съпричастен, но то ще е повърхностно и невярно.

Психопатите често изучават емоционалните реакции на герои по телевизията или мъжете и жените в ежедневния живот, опитвайки се да се научат как да предадат същите емоции в случай на нужда. При тях просто не се срещат заложени емоционални чувства, както при другите хора.

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay