5 спора, които са нормални за всяка връзка, дори за щастливите

5 спора, които са нормални за всяка връзка, дори за щастливите

Във всяка връзка има спорове, без значение колко щастливи са партньорите и колко много се обичат. Просто няма как да няма дразги във всеки вид отношения. При всеки един спор трябва да помните, че трябва да общувате и да говорите повече, не по-малко. Когато се чувствате раздразнени от партньора си, припомнете си, че има спорове, които са нормални за всяка двойка. Ето кои са нормалните типове караници:

1. Имате различни финансови приоритети

Искате да освежите жилището си, докато той мисли, че трябва да вложите вашите пари в бизнес. Или може би искате да резервирате евтин хотел за следващата си почивка, защото ще лежите на плажа през цялото време, докато той иска да резервира най-луксозния хотел? Да имате различни идеи за това какво да правите с парите е абсолютно нормално, но е важно да казвате какво мислите, вместо да събирате всичко в себе си. Може да не печелите всеки спор, но споделянето на вашите нужди е здравословно.

Как да се справите с това: Важно е да разберете защо партньорът ви иска да направи това, което иска да направи. Понякога само изслушването на неговата гледна точка ще помогне за вземането на съвместно решение. Помогнете на партньора си да разбере защо мислите по този начин.

2. Вършите домакинската работа по различни начини

И не само домакинската работа- оставяте пастата за зъби по различен начин, оправяте леглото по различен начин и други неща, които може да изкарат извън равновесие другия човек. Няма двойка, на която да се разминават този тип скандали.

Как да се справите: Запитайте се как споровете на тази тема ще се отразят на отношенията ви. Наистина ли чистотата е по-важна от щастието ви? Може би това е област, където можете да направите малко компромиси за партньора си. Ако не можете да се примирите с някои неща, обяснете на партньора си защо са толкова важни за вас.

3. Имате различни сексуални желания

Във всяка двойка има един партньор, който иска секс повече и един, който го иска по-малко. Затова се успокойте, не сте сами. Сексът всъщност е голям проблем.

Как да се справите: Намерете деликатен начин за разговор, без да се чувствате възмутени или използвани. На практика това често прилича на признаване на желанието на партньора ви, когато не сте в настроение и сте честни, когато просто не го чувствате. Покажете на партньора си, че го чувате и ви интересува. Ако кажете "не", на следващия ден поемете инициативата. Ще бъдете очаровани от резултата.

4. Имате различни социални графици

Повечето двойки имат известно несъответствие в това колко време искат да прекарват заедно. Отново е по-добре да се справите с това рано, за да не се чувствате обидени по- късно.

Как да се справите: Споделете как не прекарвате достатъчно или твърде много време с партньора си, което засяга връзката ви. Вместо да казвате "недей да правиш това и прекарай известно време с мен", кажете на партньора си, че подкрепяте целите му, но не искате да загубите връзката си в процеса. Обмислете заедно как да останете свързани и да постигате индивидуалните си цели.

5. Имате различни разбирания за "чисто"

За едни хора "чисто" е равно на "бедствие" за други. Различията в разбирането на "чисто" винаги са повод за спорове. Човек не е добър или лош, просто различен.

Как да се справите: Не обвинявайте и не карайте партньорът ви да се срамува. С други думи, не му казвайте, че е ужасен човек за това, че е оставил чорапите си на пода. Вместо това, спокойно обяснете на партньора си как неговите навици ви засягат и го помолете да опита да промени някои неща.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay