6 безобидни навика, които съсипват връзката ви

6 безобидни навика, които съсипват връзката ви

Има очевидни начини, по които може да саботирате вашата връзка и има също толкова подли и фини навици, заради които вие и вашият партньор може да съсипете отношенията си. Малките постъпки, за които дори не се замисляте в забързаното си ежедневие, могат да ви навредят повече, отколкото си мислите. Те могат бавно да разрушат връзката ви, без дори да сте наясно с това, а в някои отношения навиците могат да ви навредят дори повече от осъзнатите грешки, защото те са част от вашия живот за известно време. Ние сме подбрали няколко такива навика, които могат да доведат до края на любовта ви. Дали ви звучат познато? Ако да, постарайте се възможно най-скоро да забравите за тях.

1. Постоянното стоене вкъщи

Много двойки след определено време съвместен живот в крайна сметка достигат ниво на комфорт, което ги задържа на дивана у дома през по-голямата част от седмицата. Няма нищо лошо в това да предпочитате да си останете у дома заедно, стига обаче това да не замени напълно социалния ви живот. Разбира се, вечерите навън няма да са толкова чести, спонтанни или изпълнени с приключения, колкото някога, но е изключително важно и двамата да продължите да се забавлявате и да опитвате нови неща заедно.

2. Не оставяйте нещата да се изплъзнат от ръцете ви

Може би си мислите, че отношенията ви са в добро състояние, докато не сблъскате своите гледни точки по даден проблем, но грешите. Може да се справите с разпрата, без да я превръщате в грандиозен скандал. А и може да си създадете по-голям проблем, ако заметете недоразуменията под килима.

3. Не обръщате достатъчно внимание на секса

Нещата не са толкова горещи, както преди, и това е в реда на нещата. Но можете да промените това! Това, което няма да ви помогне, е да си позволите да се оправдавате, че сте твърде уморени или заети. Поддържането на интимността е жизненоважна част от успешните отношения, така че сексът е въпрос, по който определено не искате да мързелувате. Не позволявайте вечерта без секс да се превърне в норма.

4. Пропускане на важни дати във връзката

Дори и двамата да сте от типа хора, които не вдигат щури партита по повод всякакви годишнини, е важно да отдавате почит на най-важните дати от вашия съвместен живот. Празнуването в тесен семеен кръг е смислено за вашите отношения. Отбелязването на тези етапи във връзката става още по-важно с течение на годините, така че не пренебрегвайте поводите за радост.

5. Заспиването на дивана

Подремването на удобната мека мебел може да не ви звучи голяма работа, но е ужасно вреден навик. Не е проблем да затваряте очи пред телевизора от време на време, но когато диванът започне да замества леглото ви, знайте, че това не е добър знак. Да спиш с някого лесно може да бъде прието за даденост, но да се събудиш до човека, когото обичаш, е по-важно, отколкото си мислим. Когато спите отделно, дори неволно, вие физически създавате разстояние помежду си, което може да окаже негативно влияние върху връзката ви.

6. Да премълчавате какво се върти в главата ви

Освен ако партньорът ви не умее да чете мисли, той никога не би разбрал как се чувствате и какво мислите, ако не му кажете. И не може да се надявате, че той ще разбере намеците, които му правите. Кои подробности от връзката ви споделяте на най-добрата си приятелка, но не ги коментирате директно с партньора си? Не е от полза за нито един от вас да крие нещо, независимо колко малко и дребно може да мислите, че е то.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay