6 лесни начина за успокояване и повдигане на настроението

6 лесни начина за успокояване и повдигане на настроението

За съжаление няма копче, което да натиснем и да се успокоим или да повдигнем настроението си. Има обаче лесни начини за бързо успокояване:

1. Сложете кубче лед на врата си 

Поставянето на кубче лед върху най-високата точка на шията е древна китайска техника, наречена Фън Фу. Смята се, че помага при множество проблеми, включително главоболие, липса на сън, целулит и подобряване на настроението.

2. Усетете аромата на прясно окосена трева

Доказано е, че миризмата на прясно окосена трева прави чудеса по отношение на повишаване на настроението и облекчаване на стреса. Има дори опити да се правят спрейове, които имитират тази магия.

3. Отпуснете езика в устата си

Психиатрите са съгласни, че отпускането на езика в устата може да прекъсне порочния кръг от въртящи се мисли в главата ви и може да ви помогне да изчистите ума си. 

4. Застанете изправени с отпуснати рамене

Изследванията показват, че изправената стойка може да ви накара да се чувствате по-будни и ентусиазирани, да се чувствате по-малко страхливи и да имате по-високо самочувствие. Това дори може да ви помогне да се почувствате по-решителни, когато сте изправени пред някакъв проблем.

5. Сложете малко сол на езика си

За хората, които страдат от тежки вълни на безпокойство, поставянето на щипка сол върху езика може да помогне изключително много. Това ангажира сетивата ви и ви отклонява от фокусирането върху нещото, от което се паникьосвате. 

6. Яжте шоколад

Шоколадът има мощни способности за повишаване на настроението. Антиоксидантът в шоколада (ресвератрол) приготвя смес от ендорфини и серотонин – химикалите, които ви правят щастливи и доволни.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay