7 причини, поради които съжалявам, че приех фамилията на съпруга ми

Вижте какво се случва наистина

7 причини, поради които съжалявам, че приех фамилията на съпруга ми

Сватбата свършва, тенът от медения месец изчезва, а снимките в Instagram от сватбата се изместват все по-надолу. Започвате да се установявате в новия си живот. Независимо дали сте взели решение да запазите името си или да го промените на фамилното име на съпруга си, изборът е много личен, независимо от обществения дебат по темата.

През цялото време, докато бяхме сгодени, мислех за фамилията на мъжа ми. Харесваше ми повече и реших да я приема, без да се замислям за това как ще ми се отрази новото име. Пътят към промяна на името е един от най-разочароващите, отнемащи време и дразнещи процеси, които съществуват. Давам си сметка, че искрено съжалявам за това, че приех неговата фамилия. Ето защо:

1. Това, че се омъжваш за някого, не означава, че трябва да се превърнеш в него

Омъжих се за съпруга си, защото го обичам и уважавам и защото той ще бъде страхотен партньор в живота. Нашето равновесие като два напълно отделни индивиди ни прави невероятен екип, така че защо името ми трябва да е същото като неговото? Нашите огромни различия ни правят по-силни. И една от тези разлики, колкото и просто да изглежда, са нашите имена.

2. Моето име е моята самоличност

Моето фамилно име е мое през последните 32 години съм се борила с безброй препятствия и отпразнувала толкова много постижения с това име. Аз се превърнах в уверен възрастен, живеех в чужда страна, основах компания: Аз построих един живот и репутация, с която се гордея. Не казвам, че тези постижения и цели на живота сега са безсмислени, защото името ми е различно, но чувствам, че след промяната в името животът ми "започва отначало".

3. Съпругът ми дори не се интересуваше дали ще сменя името си или не

Една от най-хубавите черти на съпруга ми е, че той не обръща внимание на малките неща. Той никога не ме е притискал да променя името си и никога нямаше да се разсърди, ако не го бях променила. Когато повдигнах темата, той предложи да вземе фамилното ми име, като обратната традиция.

4. Смяната на документите е истински кошмар

Ако обичате да попълвате формуляри, да чакате на безкрайни опашки и да прекарвате безброй часове в различни институции, тогава можете спокойно да смените името си. Ако сега се замислите, документите, които трябва да подмените не са толкова много. Но когато започнете да го правите, ще се сетите, че имате хиляди дебитни карти, полици за застраховка, сметки при мобилни оператори и т.н.

5. Нов подпис

Ако смените името си, ще се наложи да измислите и нов подпис. В началото ще се подписвате по стария начин, ще бъркате и ще попълвате документите отново. След това ще започнете да свиквате, но процесът е бавен.

6. Вашето фамилно име ще умре с това поколение

Аз имам сестра. В семейството сме само жени, което означава, че фамилията умира с това поколение. Всяко име носи история и традиции и ще ви бъде още по-трудно да се откажете от него, като знаете, че по този начин то изчезва, завинаги. 

7. Обръщението "Г-жа ..."

Има жени, които много се радват, когато хората започнат да се обръщат към тях с новото им име, но те са рядкост. Аз например, в началото изобщо не осъзнавах, че хората се обръщат към мен.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

8 17
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay