7 страхотни факта за високите хора

7 страхотни факта за високите хора
Pexels

Високите хора често се сблъскват с огромна купчина стереотипи. Но отвъд повърхността се крие свят от неочаквани черти. От забележителни предимства за здравето до интригуваща социална динамика, високите хора се противопоставят на очакванията по много начини.

Така че, ако някога сте се чудили какво друго ги кара да се открояват освен височината им, пригответе се да откриете вдъхващия благоговение свят на високите хора:

1. Високите хора обикновено са по-мили 

Да бъдеш висок идва със собствен набор от предизвикателства и едно от тях е неволното възприятие, че си доминиращ или плашещ. За да противодействат на това, много високи хора полагат съзнателни усилия да бъдат по-спокойни и по-добри към другите. Но няма нищо лошо в това да разпространявате радост и доброта, независимо от вашия ръст.

2. Височината може да повлияе на доходите ви

Имаме ли пристрастия към височината? Определено изглежда така. Според статистиката дори един допълнителен сантиметър височина може да доведе до средно $1000 повече годишен доход. 

От друга страна, не е тайна, че Холивуд предпочита по-ниски актьори, особено когато става въпрос за мъже. 

3. Да си висок е полезно за сърцето

Това е доста вълнуващо откритие, което показва как нашите гени и височина могат да окажат реално влияние върху здравето на сърцето ни. Според някои изследователи, ако сте по-ниски, може да имате по-висок риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания в сравнение с по-високите хора. Статистиката показва, че на всеки 5-6 см, с който сте по-високи, рискът от сърдечни заболявания намалява с около 13,5 процента.

4. Колкото по-висок си, толкова по-висок ранг имаш

Не е тайна, че височината често идва с допълнителна доза социален статус. Когато се извисявате над тълпата, хората са склонни буквално да гледат нагоре към вас. Високите хора често привличат вниманието и излъчват естествена увереност, която може да бъде доста завладяваща.

В резултат на това те често се оказват на водещи позиции и се класират по-високо в обществото. Например, 58% от изпълнителните директори в САЩ са високи над 180 см.

5. Високите хора са по-податливи на наранявания

Когато става въпрос за избягване на нараняване, високите хора може да имат още няколко препятствия, с които да се справят. Дългите им крайници и по-високият център на тежестта могат да направят живота им да изглежда като постоянна игра на навигиране през рамки на врати и ниско висящи препятствия. Но предпазливостта и адаптирането към техните уникални физически характеристики може да помогне за смекчаване на рисковете, свързани с високия ръст.

6. Жените се чувстват по-сигурни около високи мъже

Има нещо във високите момчета, което дава на някои жени допълнително чувство за сигурност и ги кара да се чувстват по-женствени. Това е като да имат личен бодигард до тях. По-високите момчета често имат това внушително присъствие, което казва: "Пазя ти гърба, независимо от всичко".

Благодарение на нормите и стереотипите на обществото ние започнахме да свързваме височината със сила и защита. Но винаги е добре да запомните, че безопасността е нещо повече от сантиметри. Честната комуникация, уважението и изграждането на доверие е това, което ни кара да се чувстваме сигурни с някого.

7. Връзката между височината и разликата в ревността между мъжете и жените

Що се отнася до височината и ревността, мъжете и жените имат различни истории. По-високите момчета обикновено се справят по-лесно - те се възприемат като по-привлекателни, доминиращи и успешни в размножаването, което може да доведе до по-малко ревност.

Но при жените е малко по-сложно. Изследванията хвърлиха светлина върху тази интригуваща връзка между височината и ревността сред жените. Интересното е, че жените със среден ръст изпитват най-малко ревност. 

Не забравяйте, че истинската харизма и индивидуалност са важни, независимо от височината. Така че, радвайте се на собствените си уникални качества и оставете вътрешната си звезда да свети ярко, независимо от височината си. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay