8 мита за семейния живот, които трябва да игнорирате

8 мита за семейния живот, които трябва да игнорирате

Свикнали сме да чуваме различни правила, свързани с това какво трябва да правим, за да сме щастливи в брака. Но психолозите казват, че сме създали много митове, които всъщност пречат на балансираните отношения. В тази статия ще намерите някои от тях и вероятно ще си създадете нова представа за семейния живот.

1. Вашият съпруг (съпруга) трябва да бъде най-добрият ви приятел

Терапевтите казват, че няма такова правило, което да казва, че вашият партньор трябва да бъде най-добрият ви приятел или човек, който буквално знае всичко, което се случва с вас. Добре е всеки от вас да има лично пространство и да има и други приятели. 

2. Това, че трябва да полагате много усилия за връзката си, означава, че не сте с правилния човек

Съвсем нормално е вашият брак да не е приказка и да не е всичко розово. В една връзка винаги има проблеми и винаги ще има, въпросът е да има любов и уважение. Това, че полагате усилия за връзката си е нещо съвсем нормално и в никакъв случай не означава, че това не е правилният човек за вас. 

3. Бракът е целта на живота ви

Връзките не могат да ви помогнат да намерите себе си или да бъдете себе си. Ако сте депресирани, трябва да намерите основата на проблема и не забравяйте, че бракът не може да поправи това. Има жени, чиято единствена цел в живота е да се омъжат и мислят, че това ще разреши всичките им проблеми, но не е така. Бракът носи със себе си нови проблеми, но и много любов, така че си заслужава. 

8 мита за семейния живот, които трябва да игнорирате

4. Щастливите двойки никога не се карат и правят по еднакво количество компромиси

Това твърдение е много далеч от истината. Във всяка връзка има караници и проблеми. Компромисите пък обикновено идват само от едната страна за известен период от време, след това пък само от другата. Просто така се случват нещата. 

5. Трябва да се държите добре и да бъдете мили, за да имате щастлив брак

Не бива да се жертвате непрекъснато, за да имате щастлив брак. Чудесно е да обичате и уважавате половинката си, но на първо място трябва да уважавате себе си. Ако си мълчите и не казвате, когато има проблем, връзката ви няма да се развива, а просто в един момент ще приключи. Трябва да разрешавате всеки проблем, дори това да означава да не сте особено мили понякога. 

8 мита за семейния живот, които трябва да игнорирате

6. Щастливите двойки правят всичко заедно

Прекарването на прекалено много време заедно може да се отрази пагубно на отношенията. Препоръчително е да прекарвате известно време разделени. Това ще поддържа искрата във връзката и ще поддържа любовта жива. 

7. Стресът е лош за връзката 

Стресът не винаги е лош за връзката. Има някои неща, които ви подтикват да развивате връзката си, като например да сключите брак, да имате деца и т.н. Освен това умерената доза напрежение прави връзката динамична. Ако всичко е прекалено спокойно, ще имате чувството, че сте в застой. 

8. Моногамията означава по-малко страст

Много хора си мислят, че когато двама души са заедно от много години, страстта се губи. Това далеч не е така. В повечето случаи, хората се разделят, защото търсят приятелство и подкрепа в други хора, а не страст. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay