Възможно ли е да останете приятели с бившия?

Може ли любовта да премине в приятелство?

Възможно ли е да останете приятели с бившия?

Възможно ли е старата любов да се превърне в "ние сме само приятели”? Може би по една или друга причина нещата във вашата връзка не са потръгнали и сте стигнали до раздяла по взаимно съгласие. Но това не означава, че вече нямате нищо общо с този човек и той ви е чужд.

Все пак нещо ви е накарало да се харесате един друг в началото, а това взаимно привличане може да се превърне в добро приятелство, стига да знаете как точно да го постигнете.

Важното е и двамата да го искате и да се опитате да избегнете и изгладите някои доста често срещани грешки, които се допускат след фразата "Нали ще си останем приятели?” Ето какво трябва да направите и за какво трябва да внимавате, когато решите да останете приятели с бившия.

Наистина ли сте приятели?
Първо трябва да установите дали човекът срещу вас иска да бъдете приятели. Той може да казва, че иска да си останете приятели само за не нарани чувствата ви. Ако бившата ви половинка не отговаря на обажданията ви и не показва особена заинтересованост, то най-вероятно просто е повторил добре заучена фраза.

От друга страна може да се опитва чрез приятелство отново да се сближи с вас и да размие тънката граница между мъжката и женска дружба. Бъдете нащрек, за да видите знаците, ако той се опитва да предприеме нещо подобно.

Възможно ли е да останете приятели с бившия?

Проверете чувствата си
След като сте разгадали неговите чувства е време да премислите и своето положение по въпроса. Наистина ли искате да сте само приятели с този мъж? Ще ви бъде ли приятно, ако излизате с него, но чувствата ви са съвсем неутрални? Ако е така, чудесно! Ако пък възможността да бъдете приятели ви навява мисли за възможна близост и нов любовен пламък, то по-добре да забавите темпото.

Излизайте с компания
В началото винаги ще бъде странно и затова е по-добре да излизате не само двамата, а с група приятели. Ще бъде по-лесно, ако вече имате една и съща приятелска група, която ще ви спасява от неловките начални стъпки.

Разберете се открито
Поговорете с бившия си и си обещайте, че ако един от двамата започне да възвръща чувствата си към другия, то трябва да му признае, за да преразгледате условията на приятелството си. Едва ли ще бъде приятно ако единият има чувства, а другият е продължил напред.

Възможно ли е да останете приятели с бившия?

Проверете дали не ревнувате
Той ви е само приятел. Не бива да се разстройвате, ако говори за други момичета пред вас или започне да се среща с някоя. Приятелите ни имат правото да се виждат с когото поискат. Ако усетите, че някой от вас започва да ревнува другия, приятелството ще се окаже лоша идея.

Не си припомняйте добрите стари времена
Недейте да си устройвате "парти”, на което да си припомняте миналото и моментите от вашата връзка. Това е най-лошото нещо, което можете да си причините. Ще си навлечете куп нежелани емоции и ще разклатите приятелския баланс, който сте постигнали.

Разрешете споровете
Не се връщайте назад в милите спомени, но се върнете и разрешете старите проблеми и кавги, които могат да окажат влияние върху бъдещото ви приятелство. Между вас не бива да има лоши чувства, в противен случай няма как да бъдете приятели. Загърбете старите проблеми и започнете начисто.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

 
2 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay