Да теглим или да не теглим кредит за сватбата?

Да теглим или да не теглим кредит за сватбата?

Има празници и мигове, които оставят трайни следи в живота ни, а спомените за тях, запечатани на снимки, разказват на внуците десетилетия по-късно вълнуващи истории. Сватбата е едно от тези щастливи, очаквани дълго и планирани с обич и надежда събития. Тя е в представите и мечтите на всяко малко момиченце, което облича старата булчинска рокля на мама и бърза да порасне, за да има своята. И когато моментът настъпи, повечето младоженци искат да го споделят с всички роднини и приятели, да бъде бляскав и запомнящ се, впечатляващ и изпълнен с изненади, изпипан до последната подробност.

Това струва скъпо, много често по-скъпо, отколкото младите хора и техните родители могат да си позволят. Пищните големи сватби са с цената на нова кола или солидна вноска за собствено жилище. В този момент щастливите влюбени се изправят пред въпроса дали да зачеркнат мечтите си за сватбеното тържество, да направят компромиси, да пропуснат част от гостите или да теглят кредит и да изживеят своята приказка.

Сватбата е един-единствен път в живота. Е, поне в повечето случаи. Колата може да почака, но неизживяното тържество, пропуснатите спомени и пренебрегнатите хора са неща, които не могат да бъдат поправени. Взимането на заем идва като естествено решение на проблема с липсата на пари за организирането на приказен сватбен ден, а фирмите за бързи кредити като Vivus.bg са първи помощници на венчаващите се двойки.

За бленуваната сватба при липса на достатъчно средства, преди да кажете "да" в гражданското, кажете "да" на кредита. Парите ще са нужни за планиране и изживяване на този миг без излишен стрес и без калкулатор в ръката. Ако решението е кредитът да е скромен, то е важно да бъдат по-внимателно обмислени и изчислени колко ще струват най-важните неща, без които сватбата няма да бъде същата. Планирането на идеалното сватбено тържество започва от отговорa на въпроса колко струва една сватба, за да се прецени какъв кредит ще е нужен. Еднозначен отговор на този въпрос в цифри е невъзможен, защото зависи от множество фактори, предпочитания и решения. Тук можете да откриете повече информация, но все пак ето няколко ключови неща, от които не трябва да се пести.

  • Роклята. Безспорно роклята на булката е онова, от което не бива да се пести. Момичетата си представят тази бяла прелест от ранна детска възраст. Нека бъде с воала от мечтите им, дори да се окаже, че е най-скъпата в магазина.

  • Брой гости. По-добре да се спести от прекалено много храна и алкохол, от н-степенно меню, отколкото да не бъде поканена някоя баба. Много от роднините са там, защото обичат младите и искат да споделят с тях този вълшебен и чакан миг, а не, за да се наядат. Не е редно да бъдат пренебрегнати и да не присъстват на тържеството с цел спестяване на средства.

  • Мястото и украсата. Сватбата от приказките изисква място и украса от приказките. Нито повече, нито по-малко. И нищо не може да оправдае липсата на украса – стилна или пищна – въпрос на вкус.

  • Спомените. Фотографът ще запечата специалните моменти и ще ги съхрани за поколенията. Хубавите снимки и добрият фотограф са задължителни. Непрофесионалните щраквания няма да създадат онзи приказен албум, който се споделя с гордост и с удоволствие.

  • Покани, подаръци за гостите. Повечето гости ще съхранят поканата и подаръка на видно място за дълго време. Не пестете от това, отличете се.

Сватбата е вълшебен миг, начало на нов етап от живота, поемане по нов път. Така че въпросът би следвало да бъде не дали да се тегли кредит за мечтаната сватба, а на каква стойност да бъде той. Горчиво!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay