Законите на истинското приятелство, според психолози

Законите на истинското приятелство, според психолози

Може да ни се струва, че приятелските отношения се формират спонтанно, но психолозите казват, че за едно силно приятелство е необходимо общо преживяване- важно нещо, което хората са направили заедно. То може да бъде както външно или вътрешно.

Външно преживяване

Това е преодоляване на някои обективни трудности. Например, ако вие и вашата съседка заедно сте засадили цветя пред входа на блока, тя се превръща от непознат човек в човек, с когото ви обединява важен въпрос. Също така подобно преживяване може да бъде съвместна ваканция, поход в планината, отглеждане на деца или дори война, която по-силна връзка между хората.

Вътрешно преживяване

То предполага взаимно потапяне в дълбоките, лични теми на друг човек, разкриването на неговите болезнени преживявания и травми. Когато хората споделят най-съкровените си чувства, те се потапят в специално пространство, в което усещат близостта и интимността на връзката.

Излишно е да търсите приятели на вечери или партита, на които най-вече се говори за времето, политика или работа. Пияните познати в баровете също предоставят само заместител на интимността, която изчезва заедно с алкохола. Никоя от тези ситуации не образува смислена, запомняща се история, което означава, че от тях няма как да се роди силно приятелство.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay