Защо жените преживяват по-трудно разделите?

В търсене на съвършения мъж

Защо жените преживяват по-трудно разделите?

Ние, дамите, сме по-чувствителни и изразяваме повече емоциите си. Даряваме и повече любов на ближните си. Нормално е и, когато сме във връзка, да се раздаваме на 100 %. Ето защо, ако тя се провали, ние страдаме и преживяваме нещата трудно. И се започва.. сълзи, мелодрами как това е бил най-перфектният мъж и никога няма да срещнем друг.. Дали обаче само нашата чувствителност е причината? Едно изследване, проведено в университета на Оксфорд, показва друго.

Според него жената от древни времена е търсела мъж, който да е по-силен от нея, да я защитава и да й осигурява сигурност. Тя иска някой, който е едновременно красив, чаровен, интелигентен, с добри маниери и галантно поведение. И когато нещо се случи и връзката се разруши, жената страда. Намерила веднъж това, което търси, на нея й е много трудно да се раздели с мисълта за него. 

Мъжете, разбира се, също страдат, но те го показват по-малко и при тях не е така силно изразено. Това е така, защото те също създават семейство, но не са те тези, които раждат и техните инстинкти за по-добро продължение на рода ги няма. Затова и тяхната тъга е по-прикрита.

Проучването обяснява и защо жените са толкова ревниви. Всъщност това е страх плановете им за щастлив семеен живот и раждане на страхотни децича да не се провалят. То е като инстинкт при нас. Затова, мъже, не се притеснявайте, ако Ви ревнуваме, притеснявайте се, ако не го правим!

Станете част  от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay