Защо не винаги заживяваме с любовта на живота си и защо това е нормално?

Защо не винаги заживяваме с любовта на живота си и защо това е нормално?
Pexels

Вярвате или не, проучванията показват, че мъжете като цяло са по-сигурни, че в момента излизат или се женят за своята сродна душа, отколкото жените. Въпреки че това може да не е вярно за всички, ние знаем, че любовта може да бъде сложна. Въпреки това е важно да запомните, че е добре да изоставим връзка, която вече не ни радва, а по-скоро ни вреди, дори ако се отказваме от истинската си любов.

Много от нас са чувствали този вид любов

Някои хора срещат идеалната половинка и го знаят от първия миг, докато други постепенно развиват романтични чувства към човека отсреща. Интересното е, че изследванията показват, че по-голямата част от романтичните връзки (66%) започват като приятелства, като впоследствие се превръщат в сериозна връзка. 

Не всеки от нас заживява с любовта на живота си и това е напълно нормално. Животът е непредсказуем и понякога хората, които сме смятали за сродни души, се оказват просто временни спътници. Важно е да приемете този факт и да сте отворени за нови преживявания и взаимоотношения. В крайна сметка никога не знаеш къде можеш да намериш любовта, която заслужаваш.

Най-сърцераздирателното от всичко е, когато трябва да се сбогуваме с любовта на живота си. Сред група от 52 души, които са се сблъскали с болката от развода, зашеметяващите 75% от тях посочват проблеми с обвързването като причина за раздялата си.

Може би с течение на времето чувствата ни намаляват или може би сме открили, че желанията ни вече не съвпадат. Въпреки това е от решаващо значение да се признае, че прекратяването на една връзка не винаги е нещо лошо. 

Дори връзката да е приключила, винаги има нещо, което сме научили от нея

Намирането на перфектната връзка е мечта, за която много от нас копнеят, но често може да изглежда сюрреалистично. Следователно, когато се разделим с някого, може да се наложи да се откажем от идеята да намерим "единствения".

Според проучване, хората, които дават приоритет на търсенето на сродна душа, често се борят повече с разрешаването на конфликти, отколкото тези, които дават приоритет на растежа и развитието на своите взаимоотношения. Затова най-добрият подход е да се търси връзка, която носи удовлетворение и щастие, а не "сродна душа". 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay