Защо трябва да спрете да давате втори шансове

Защо трябва да спрете да давате втори шансове

Вторият шанс е за тези, които го заслужават. Но истинският въпрос се крие тук, заслужава ли го човекът отсреща? Ние, хората, грешим често и след това молим за прошка, стараейки се никога да не повторим тази грешка. Но понякога, колкото и хора да се опитват, те непреднамерено или дори умишлено повтарят една и съща грешка. Даването на втори шанс на такива хора не си заслужава.

Има хора, които ще се представят като скъп приятел или любовник, но за миг ще се обърнат назад и ще забравят. Такива хора ще се сприятелят с вас само заради привилегиите, които бихте им осигурили, или вниманието, което можете да им обърнете. Те винаги ще се обръщат към вас за помощ и след всяка помощ ще ви обръщат гръб. Макар че значката "приятел в нужда" е почетна, не винаги е доста приятна. Тези фалшиви приятели ще вземат всички от вашата помощ, а след това ги няма, когато имате нужда от тяхната помощ.

Такива емоции могат емоционално да ви разкъсат, ако наистина смятате такива хора за свои близки. И така, когато най-накрая научите урока си и решите да продължите напред и да страните от такива хора, те чукат на вратата ви и молят за втори шанс. Трябва ли да го дадете?

Честно казано, вторият шанс е въпрос на голяма прошка, доверие и нараняване на егото. Не винаги е здравословно да се доверяваш отново на хората. Много малко хора се променят и наистина дават всичко от себе си, за да се докажат, че са достойни и надеждни. Тези, които се преструват, че се грижат за вашето благосъстояние, трябва да знаят вредите, които са ви причинили. Не само е трудно да се доверите още веднъж на човека, но и да си позволите да преминете през същата болка може да бъде сериозно травмиращо.

Преминаването през болката и скръбта не си струва втория шанс, когато знаете, че в сърцето ви те никога няма да се променят. Не си струва болката да се даде втори шанс на човек, който ви е предал и жестоко наранил. Ще се изненадате колко щастливи може да бъдете, когато пуснете тези хора.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay