Как вашето тегло влияе върху сексуалното ви желание? Всичко, което трябва да знаете

Как вашето тегло влияе върху сексуалното ви желание? Всичко, което трябва да знаете

Що се отнася до сексуалното ви желание, то може да бъде силно повлияно от телесното ви тегло. Можете да отричате колкото искате, но нагонът ви до голяма степен се определя от това как се чувствате в кожата си.

Проучвания показват, че наднорменото тегло може да доведе до липса на сексуално желание. Ето как вашето либидо може да бъде повлияно от теглото ви.

Хормонални промени

Увеличаването на телесното тегло може да доведе до увеличаване на глобулина, свързващ половите хормони, което води до падане на половия хормон тестостерон. Поради спада на половия хормон, сексуалните желания и либидото могат да намалят драстично, което от своя страна може да повлияе на сексуалното ви желание.

Трудно приемате как изглежда тялото ви

Изследванията често свързват сексуалното желание на жената с нивото на нейната увереност. Наднорменото тегло може да накара хората да се чувстват изключително неуверени и неудобно в тялото си. От друга страна, хората, които са в форма и са здрави, показват самочувствие.

Затлъстяване и еректилна дисфункция при мъжете

Мъжете, страдащи от затлъстяване, често нямат желание за секс. Според много експерти, затлъстяването намалява тестостерона при мъжете, предизвиквайки намаляване на сексуалното желание. Това понякога може да доведе до еректилна дисфункция. Мъжете с наднормено тегло или затлъстяване имат по-висок риск от развитие на сърдечни заболявания, диабет и висок холестерол, което може допълнително да увеличи шансовете им за еректилна дисфункция.

Невъзможност за кулминация

Наднорменото тегло може също да стесни кръвоносните съдове, да улесни притока на кръв към гениталиите ви. Следователно, без подходящ кръвен поток, мъжете и жените се сблъскват с трудности при достигане на кулминация. Това често може да доведе до загуба на сексуалното желание.

Ограничени секс пози

Телосложението ви ви позволява и ви помага да реализирате сексуалните си фантазии. Ако сте затлъстели, има вероятност сексуалните ви движения да бъдат ограничени, което да възпрепятства наличието на сексуално желание.

Как да увеличите сексуалното си желание?

Физическите дейности и редовните упражнения могат да подобрят сексуалното ви желание. Поддържането на здравословен начин на живот е от ключово значение за здравословния сексуален живот. Отделно от това, не се обсебвайте от вида на тялото си, а обичайте себе си и тялото си, както и да изглежда то.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay