Как да съкратите списъка с гостите за сватбата си, заради коронавируса?

Как да съкратите списъка с гостите за сватбата си, заради коронавируса?

Ако сте от булките, които в момента преживяват драмата "сватба по време на коронавирус", вероятно сте изправени пред много проблеми. Ежедневните промени в заповедите, ограниченията относно броя на гостите на сватбата, носене на маски в ритуалната зала и т.н. Проблемите пред хората, решили да сключват брак през 2020г. и 2021г., са хиляди...

Някои двойки решават да отменят големия ден, но има и такива, които решават, че ще кажат "Да", въпреки всичко. Ако сте от втората група, може да се наложи да съкратите списъка с гостите. Това е изключително неприятен момент и вероятно се чудите как ще решите кои хора да премахнете от списъка и кои не. Ще ви дадем няколко съвета относно съкращаването на списъка с гости за сватбеното ви тържество.

Обмислете ангажирането на сватбен агент

Планирането на сватба и планирането на сватба по време на пандемия са две много различни неща. Ако в нормални обстоятелства си мислите, че можете да организирате сватбата си сами, то по време на пандемия ще ви бъде изключително трудно да го направите без чужда помощ. В този период, в който трябва да се взимат решения бързо, е добре да имате опитен човек, който да мисли трезво и да може да ви помага с взимането на решения. 

Започнете с хората, без които не можете да си представите сватбения си ден

Тук става дума за хората, без които не можете да кажете "Да". Родители, братя, сестри, най-близки приятели и т.н. Добре е да се чуете с всички тези хора, за да ви потвърдят, че ще присъстват, за да знаете с колко още допълнителни места разполагате, за да можете да обмислите кои ще бъдат останалите гости. 

Премахнете от списъка всички хора, с които не се чувате и виждате особено често

Това може да не е лесно, но е една от най-добрите тактики- да премахнете от списъка хората, с които не сте комуникирали от най-дълго време. Например далечни братовчеди, бивши колеги или приятели, с които животът ви е разделил. Всички тези хора ще разберат защо не са поканени на сватбата ви. 

Елиминирайте половинките 

Прието е да се канят хората заедно с половинките си, дори вие да не познавате приятелката на ваш приятел или съпругът на ваша позната. Премахнете половинките от списъка. При тези обстоятелства съвсем нормално е да не каните хора, които реално не познавате. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay