Какво да кажете на онзи, по когото не си падате

Какво да кажете на онзи, по когото не си падате

В света на връзките отхвърлянето на някой е трудна задача. Това е така, защото е неудобно, болезнено и неудобно. И точно затова е важно да отхвърляме любезно хората, за да не го приемат лично. 

Така че когато става въпрос да кажете на някого, че не се интересувате от него, измислянето на правилните думи, за да се предаде ясно и състрадателно съобщението, може да стане малко сложно. Това ни кара да посочим начини, по които бихте могли да отхвърлите някого зряло, за да облекчите болката му.

Направете му комплимент. Когато потвърдите уязвимостта на другия човек, той се чувства уважен. Кажете нещо като: "Знам, че може да ти бъде неприятно, но не проявявам интерес. Но оценявам твоя интерес и го уважавам."

Не се извинявайте. Когато сте били само на няколко срещи или просто не усещате вибрациите по между ви, няма причина да се извинявате. Просто бъдете директни, но учтиви, казвайки нещо като: "Оценявам твоята искреност и интерес, но не мога да отвърна. Знам, че звучи гадно, но не се интересувам да продължим отношенията си." С тези думи няма да бъдете намразени и ще позволите на другия да продължи напред.

Фокусирайте се върху вашите нужди. Когато и двамата се положили прекалено много усилия да се срещате, наистина можете просто да се съсредоточите върху това, от което имате нужда. Опитайте се да кажете: "Ти си готин, но може би не си подходящ за мен и аз съм достатъчно зряла, за да го разбера навреме."

Бъдете уважителни и признателни. Няма абсолютно никакъв смисъл да се тревожите след неуспешна първа среща. Бъдете непринудени. Ако някой ви покани, трябва да сте наясно защо вие не се интересувате от него и не се чувствате притиснати да давате обяснения защо. Опитайте: "Оценявам жеста, но не мисля, че сме на една и съща вълна. Не се интересувам от запознанства в момента, но все пак благодаря."

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay