Кого обичате повече – децата или съпруга си?

Кого обичате повече – децата или съпруга си?

Вашият 4-годишен син иска да бъде вашият малък помощник, да работи в градината с вас или да измерва брашното за поредната доза мъфини. Малкото ви момиченце ви прегръща спонтанно и ви прошепва, че сте красива и ви обича в края на работния ден. Вие сте божество в техните очи, както и те във вашите.

Често може да чуете майки да казват колко много обичат децата си, сякаш повече от съпрузите си. Сякаш имат любовна афера. И съпрузите усещат различното отношение. Цялата енергия на родителите е насочена към това децата им да имат безгрижно детство, а оцеляването като двойка често означава да се примирите с не толкова интимните отношения с партньора си.

Двойките обаче лесно могат да допуснат малките неразбирателства да се загнездят трайно в отношенията им. Те могат да започнат да инвестират все по-малко и по-малко в брака си и повече в децата, което накрая да доведе до раздяла.

Какво можете да направите, за да сте сигурни, че разликата между любовта към вашия партньор и любовта към децата ви няма да продължава да става по-явна? Ето няколко предложения.

Приемете, че близостта на възрастните изисква повече работа. Връзката между възрастните е сложна. Важно е да приемате различията си, но също така да намирате време и енергия, за да отговорите на желанията и нуждите на партньора. Ако забележите, че избягвате или отхвърляте съзнателно ласките на съпруга си, положете усилия да поработите върху отношенията си.

Продължавайте да се докосвате. Толкова е лесно да гушнете детето си. Но как стои въпросът със съпружеската прегръдка? Ако го прегърнете, ще се почувствате ли по-късно виновни, ако не искате да правите секс? Разбира се, когато споделяте гушкания с децата през целия ден, може наистина да се нуждаете от по-малко докосвания от съпруга си, но все пак може да дадете част от това, което получавате от децата си, на друг.

Не отлагайте справянето с нещастието. Понякога отношенията са по-малко удовлетворителни, отколкото бихме искали да бъдат, а най-добрият подход е да се справим с този проблем. Не чакайте децата да пораснат и да напуснат дома, за да обърнете внимание на мъжа си. Напротив всеки ден правете малки стъпки, за да разберете как и дали връзката ви може да се подобри.

Не забравяйте, че да обичате съпруга си е начин да обичате и децата си. Наистина да обичате децата си е добър мотиватор да имаш най-добрите отношения, които можеш с другия им родител. Отглеждането на дете е едно от най-големите приключения в живота. Децата също така попиват това, което виждат, така че се постарайте да ги отгледате в добра и любяща среда.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay