Любопитни факти за зодия Водолей

Любопитни факти за зодия Водолей
pixabay

Ако датата ви на раждане е между 20 януари и 18 февруари, тогава сте имали късмета да сте родени под знака на Водолей.

Хората, родени под знака на Водолей, често се смятат за прогресивни за времето си, често ексцентрични и доста независими. Все пак винаги има две страни на монетата и Водолеите често са темпераментни и малко сдържани. 

С какво са известни Водолеите?

Водолеите са известни с желанието си да променят света по какъвто и да е начин. Вместо да виждат проблеми в начина, по който нещата стоят, те се радват, че има толкова много, което могат да променят към по-добро.

Те са склонни да гледат на света без каквато и да е форма на предразсъдъци, което ги прави доста лесни за откриване на несправедливостите.

Водолеите често имат проблеми с приспособяването, но това е просто защото те процъфтяват, когато намерят правилната общност. Въпреки че често са невероятно енергични и страстни, за Водолеите може да бъде трудно да изразят истински чувствата си на по-дълбоко ниво.

5 интересни факта за Водолей

1. Въпреки че има думата aqua в името си, Водолеят не е воден знак. Името Водолей всъщност е латинската дума за "Водоносец".

2. Вместо воден знак, Водолеят е въздушен знак. Водолеите се асоциират със знанието и интелекта, които са въздушни качества.

3. Водолей е единадесетият звезден знак, въпреки че е първият пълен зодиак в рамките на календарната година. Идва между Козирог и Риби.

4. Символът на зодия Водолей е момче- Водоносец. Според гръцките легенди този водоносец някога е бил млад принц от Троя, преди Зевс да го отведе да бъде водоносец на боговете.

5. Много други цивилизации, както източни, така и западни, свързват съзвездието Водолей с водата. В индуисткия зодиак съзвездието е "водната стомна", а за вавилонците това е бог Еа, който държи препълнена ваза.

Защо Водолеите са толкова редки?

Някои казват, че има по-малко Водолеи, защото по-малко хора се раждат през зимните месеци, но тези хора изглежда са забравили, че януари е и средата на лятото в южното полукълбо. Една от причините Водолеите като цяло да се смятат за редки е, че те са уникални и индивидуалистични хора, което прави всеки Водолей да изглежда като рядък човек.

Какво прави Водолеите щастливи?

Най-значимото влияние върху щастието на Водолея се крие в умствената стимулация, тъй като без това те са склонни бързо да се отегчават и да стават апатични. Те обичат изненадите под всякаква форма и нищо не предизвиква по-голяма усмивка на лицата им от приключенията. 

5 забавни факта за Водолеите

1. Ейбрахам Линкълн е роден на 12 февруари 1809 г. и е бил запален борец. Благодарение на дългите си крайници, бил особено надарен да подчинява опонентите си, като рядко отказвал битка. Линкълн се бил в повече от 300 мача и загубил само един от тях.

2. Кристиано Роналдо е роден на 5 февруари 1985 г. и е кръстен на президента Роналд Рейгън. Бащата на легендарния футболист много обичал бившия президент.

3. Илайджа Ууд е роден на 28 януари 1981 г. Дебютната му поява във филм е в "Завръщане в бъдещето II" през 1989 г. Ууд бил малко дете чудо и получил второстепенна роля във филма, когато бил само на девет години.

4. Томас Едисън (роден на 11 февруари 1847 г.) вероятно е първият човек в света, който прави видеоклипове с котки. Той създава първото в света филмово студио през 1893 г., а през 1894 г. заснема няколко котки, които се бият с боксови ръкавици.

5. Чарлз Дарвин е роден на 12 февруари 1809 г. и обичал да яде екзотични животни. Докато пътувал по света, изучавайки животни за своята еволюционна теория, той не успял да устои на изкушението да разбере какъв вкус имат някои от по-необичайните същества.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay