Лятното часово време свърши-ето как да не се чувствате отвратително

4 полезни съвета

Лятното часово време свърши-ето как да не се чувствате отвратително

Сега е онова време от годината, когато се "връщаме назад" и спечелването на един допълнителен час може да ви изглежда удивително, но може да създаде истински хаос във вашата рутина. Когато върнахме часовниците си 1 час назад, има няколко неща, които могат да повлияят на тялото и ума ви. Ето как да облекчите този преход:

1. Сънливост

Получаването на един допълнителен час за спане сутрин изглежда страхотно, но "бърникането" с вътрешния ви часовник може да предизвика сънливост. За да предотвратите тази сънливост, не разчитайте на това, че имате повече време за сън, а си лягайте по-рано на предната вечер.

2. Липса на енергия

По-кратките дни и по-дългите нощи могат да ви карат да се чувствате много изтощени, без да правите нищо. Това се дължи на по-малкото дневна светлина. Можете да компенсирате липсата на дневна светлина с тренировки, които да поддържат енергията ви. Важно е да тренирате, за да се чувствате енергични и да укрепите имунната си ситема. Ако сте свикнали да тренирате рано сутрин, може да се наложи да изместите тренировката си за малко по-късно, но е важно да не я пропускате.

3. Качване на тегло

По-кратките дни, съчетани с по-студеното, по-мрачно зимно време, могат да ви накарат да останете вкъщи, под одеялота на дивана, наслаждавайки се на вкусна храна. Макар че това е абсолютно едно от най-хубавите неща на това време от годината, просто се замислете дали не прекалявате с похапването.

4. Депресия

Повечето тъмнина може да бъде наистина депресираща. Наистина е подтискащо да си тръгваме от работа на тъмно. Сезонното афективно разстройство (SAD) е вид депресия, предизвикана от времето, която може да ви накара да се почувствате раздразнително, разстроено, гневно и тревожно.

Можете да се справите с това, като поговорите с приятел или специалист, или да записвате чувствата си в дневник. Също така е добре да отделяте време през деня за разходки, за да се наслаждавате на слънцето.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay