Мастурбирате ли твърде много? Ето какво казват специалистите

Мастурбирате ли твърде много? Ето какво казват специалистите

Замисляли ли сте се дали е възможно да мастурбирате твърде често? Изглежда, че всички сме имали онези дни, в които не можем да откъснем ръце от себе си. И кой не обича да прекарва повечко време със своя вибратор?

Тогава как бихме разбрали, ако преминаваме границата? И въобще има ли граница? Оказва се, че прекалената мастурбация няма да ви причини физически наранявания, но може да повлияе на начина, по който правите секс и вида секс с партньора си. Експертите разясняват.

Първо, мастурбацията има тонове ползи за тялото. Тя е прекрасен помощник при борбата със стреса и тревожността. Това е така, защото при оргазъм, тялото ви освобождава хормони като окситоцин, пролактин и ендорфини, които ви помагат да се отпуснете и дори да заспите по-лесно.

Мастурбирането може да ви помогне да се почувствате по-уверени в спалнята. Трудно е да разбереш какво искаш от секса с партньор, ако никога не си експериментирала с тялото си сама. Мастурбацията е прекрасен начин да разберете какъв вид стимулация харесвате и не харесвате.

Възможно е обаче честата мастурбация да ви направи нечувствителни към други видове докосвания. Ако използвате един и същ вибратор или правите едни и същи движения с ръцете си всеки път, може да имате проблем с повтарянето на тези усещания с партньор и е възможно да изпитате проблеми с кулминацията. Колкото и да е талантлив партньорът ви, езикът му никога няма да наподоби вибрациите на играчка на батерии. Но не се тревожете. Прекалената мастурбация няма да ви направи безчувствени за постоянно. Просто за седмица или две трябва да се разделите с вибратора си, за да възвърнете чувството, което може да сте загубили. За да избегнете проблема в бъдеще – сменяйте техниката си от време на време.

Твърде многото мастурбиране може да повлияе на връзката ви. Тогава то може да доведе до загриженост, нереалистични фантазии и намалена възбуда от партньора си. Същото би се случило, ако гледате прекалено порно. Възможно е партньорът ви да е притеснен от соловите ви преживявания. Това би го накарало да се чувства несигурен за връзката ви и би се запитал дали все още ви привлича.

Партньорът ви може да се почувства зле и ако нивата на сексуалната ви възбуда не се приравнят или бихте могли да имате различни граници по отношение на сексуалното удоволствие и изследване. Различните хора имат различни нагласи и нива на откритост по отношение на мастурбацията. Въпреки всичко, не бива да се чувствате виновни за някои от вашите самостимулиращи навици, ако те не пречат на живота ви.

Най-хубавото е, че комуникацията с партньора ви може да реши всички проблеми. Важно е да обясните чувствата си без да се страхувате, че ще бъдете съдени. Мастурбацията е напълно нормална и не е причина да се откажете, освен ако не я оставите да повлияе на начина, по който правите секс, така че просто бъдете честни един към друг и постигнете разбиране, което да прави и двама ви щастливи.

Експертите са съгласни, че е трудно човек да бъде определен за пристрастен към мастурбацията. Но тя все още може да бъде пречката, която не позволява на хората да се наслаждават на ежедневието.

Срещата със секс терапевт е идеалният начин да придобиете представа защо толкова силно разчитате на мастурбацията. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay