Митове за лубрикантите

Митове за лубрикантите

Въпреки че е един от най-разпознаваемите и достъпни секс аксесоари на пазара, лубрикантите все още не са достатъчно използвани. Независимо дали това е така, защото различните им форми (и употребите за всяка от тях) изглеждат сложни, "нуждаещият се" от лубрикант носи неявна стигма или причината е съвсем друга, изглежда, че има многобройни пречки пред използването им от партньорите.

Мит 1: Лубрикантът на силиконова основа ще повреди играчките ви

Силиконовите смазки са подходящи за играчки, изработени от твърди материали като пластмаса, алуминий, керамика, стомана, гранит, дърво и мрамор. Но силиконовият лубрикант може да действа отрицателно на секс играчки, изработени от меки материали, като силикон или желе, и да влоши състоянието им. Решението? Ако играчката ви е от по-мек материал, трябва да използвате лубрикант на водна основа.

Мит 2: Кокосовото масло работи перфектно като естествен лубрикант

Въпреки че технически можете да го направите, вероятно би било разумно да не използвате кокосово масло като смазка. Въпреки че понякога може да се използва като безопасна и ефективна смазка, не е чудесен вариант за всички, отчасти защото може да се обърка с вагиналните нива на pH. Всяко масло, включително кокосово масло, може да отслаби латексовите презервативи и да доведе до повишен риск от скъсване. Ако използвате латексови презервативи и/или имате чувствителна кожа, най-сигурният избор ще бъде лубрикант на водна основа.

Мит 3: Хората използват лубрикант само когато нещо не е наред

Не! Много хора разбират лубриканта като решение за вагинална сухота или друг медицински проблем, когато в действителност той може да подобри сексуалния ви живот. Използването му не означава непременно, че нещо не е наред. Изводът е, че смазката може да подобри удоволствието - и кой не би искал това?

Мит 4: Всички лубриканти на водна основа стават лепкави и нямат достатъчен срок на годност.

Някои лубриканти на водна основа с химикали и нискокачествени съставки за съжаление може да отговарят на тази репутация. Въпреки това, много продукти на пазара използват висококачествени формули, които осигуряват върховно удоволствие.

Мит 5: Лубрикантът е ефективен само при вагинален секс

Определено не. Той е чудесно допълнение за взаимна мастурбация, самостоятелна игра, еротичен масаж и използване на секс играчки и т.н.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay