Най-щастливите двойки правят любов един път седмично

Ако в момента се във връзка или дори да не сте, естествено е да се чудите колко често други двойки правят секс.

Най-щастливите двойки правят любов един път седмично

Може да е полезно да знаете, че няма абсолютно никакъв стандарт по отношение на сексуалната честота. Твърде много в сравнение с твърде малко варира от човек на човек. Няма такова нещо като "твърде много" или "недостатъчно" секс. В края на краищата сексуалният нагон е постоянен. Плюс това, когато вземете предвид ежедневните стресове, например поддържането на вашите близки здрави и финансово задоволени, е естествено, че вашето настроение често няма да е налице.

Но ако искате да надградите играта в спалнята си, няма нищо лошо в това. Колко често хората правят секс? Няма ясни статистически данни, които да дадат конкретен брой. Трябва да знаете, че когато става въпрос за анкети, хората са склонни да преувеличават по отношение на сексуалния си живот.

Има проучвания, според които честотата на секса означава по-голямо удовлетворение във връзката. Все пак трябва да сте наясно, че редовният секс не е толкова голяма работа, а сексуалното удовлетворение всъщност варира от двойка до двойка. Някои хора имат щастливи отношения и не правят секс, а някои хора изобщо не изпитван сексуално влечение или желание. Има хора, които не желаят да правят секс често или го желаят по-рядко от други хора, и няма нищо ненормално в това – те всъщност могат да бъдат щастливи и с по-малко креватни забавления.

Това зависи изцяло от вас и от това, което кара вас и вашият партньор да се чувствате пълноценни – това може да значи, че и двамата искате да правите секс само веднъж месечно. Ако е така, страхотно. Двойките, които се чувстват сексуално удовлетворени, което обикновено означава, че са доволни от качеството и количеството на секса във връзката си, съобщават, че се чувстват по-свързани по между си и по-голямото удовлетворение във връзката като цяло.

Те също така могат да почувстват, че сексът облекчава напрежението във връзката им, ако има някакъв вид разногласия, заедно със стреса. Колкото по-често сте в спалнята, най-вероятно ще имате повече време да комуникирате с партньора и да споделяте своите фантазии и желания. Само защото не правите секс всяка вечер, не означава, че не общувате качествено или че сте недоволни от връзката си.

Да поставяте часовете, в което ще правите секс в календарите си, всъщност не е секси, но ако сте супер заети с бизнес пътувания, малки деца и други задължения, спонтанността може да не е част от репертоара ви. В по-голяма част от времето си вие не заспивате спонтанно, не пиете вода и не ходите на парти, така че не може да очаквате сексът да бъде напълно спонтанен.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

3 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay